Kaunietis Ąžuolyno parko treniruoklius ir aplinką prilygino akmens amžiui | Kas vyksta Kaune

Kaunietis Ąžuolyno parko treniruoklius ir aplinką prilygino akmens amžiui

Asociatyvi / Kauno m. sav. nuotr.

Ąžuolyno parką aplankęs kaunietis negailėjo kritikos parko atnaujinimo projektuotojams. Vyrui užkliuvo nebaigti darbai, sporto bei žaidimų aikštelės ir svarbiausia – apšvietimas. Visgi aiškėja, kad siekiant nepakenkti saugomų vabzdžių populiacijai, lankytojams teks susitaikyti su parke tvyrančia prieblanda.

„Gražėja mūsų miestas, smagu, bet yra tokių problemėlių, kurios užgožia gražius darbus. Konkrečiai apie Ąžuolyną. Įrengė dvi aikšteles pasportavimui: vaikams ir suaugusiems. Ačiū. Bet funkcionalumu jos nepasižymi. Padarė, kad padaryti ir pasigirti. Jei palyginsim Druskininkų sporto parką ir Ąžuolyną, tai Kaune akmens amžiaus treniruokliai ir aplinka.

Tiek to, nurysim. Bet dar blogiau už treniruoklius ir nebaigtus sutvarkyt takus prie jų – apšvietimas. Aikštelės neapšviestos. Valdžia, turbūt įsivaizduoja, kad tamsoj sportuojant daugiau adrenalino išsiskiria. Visos aikštelės tamsios. Įsivaizdavo, kad nuo takų šviestuvai apšvies, deja. Su vaikais į jų aikštelę prietemoj, neverta net eiti. Nes vietoj džiaugsmo, greičiau Kauno klinikose atsidursi. Tai gal vis tik galima pabaigt sutvarkyt iki galo, ar taip ir liks pusiau skusta, pusiau lupta?“ – pastebėjimais šią savaitę dalijosi skaitytojas Romualdas.

Ąžuolyno žaidimų aikštelė

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius vedėja Radeta Savickienė, Ąžuolyno parko takų apšvietimo intensyvumas sureguliuotas pagal paros laiką ir lankytojų piką.

„Nakties metu šviesos intensyvumas automatiškai persijungia į perpus silpnesnį apšvietimą. Dėl lankytojų saugumo yra apšviesti nauji laiptai šlaituose į Radvilėnų pl. ir Tunelio g. Dėl Niūriaspalvio auksavabalio buveinės ir Kauno ąžuolyno biologinės įvairovės išsaugojimo, medžių bei jų grupių apšvietimo buvo atsisakyta, atsižvelgiant į mokslininkų biologų pastabas.

Taip pat, elektros apšvietimo tinklai pakeisti naujais pagal ESO išduotas sąlygas, apšvietimo sistema pertvarkyta įrengiant energiją tausojančius LED šviestuvus. Siekiant nepakenkti saugomų vabzdžių populiacijai, taikomi „šiltų“ spalvų LED šviesos šaltiniai. Įvertinus Niūriaspalvio auksavabalio apsaugos poreikį nenaudojama mėlyną šviesą skleidžiantis šviestuvai ir kt.), apšvietimo sąlygos yra derinamos su šios srities reglamentus nustatančiais specialistais“, – komentavo R. Savickienė.

Anot jos, šiuo metu Ąžuolyne sumontuota 322 vnt. skirtingų šviestuvų įvairiose vietose.

„Jeigu bus poreikis atsižvelgsime ir planuosime sustiprinti apšvietimą vaikų žaidimo ir suaugusių treniruoklių aikštelėse“, – pridūrė R. Savickienė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad didžioji Ąžuolyno parko rekonstrukcija prasidėjo 2021-ųjų kovą. Su ekspertų dendrologų priežiūra parke atnaujinta esamų takų danga. Įrengtos poilsio ir laisvalaikio zonos, mažoji architektūra.

Suformuota 7 km natūralių ir 3 km asfaltuotų takų pėstiesiems bei kilometrą besidriekiantis kelias dviračiams. Pastatyti du nauji, savaime išsivalantys automatiniai tualetai. Jaukius pasivaikščiojimus vakarais užtikrina šiuolaikiškas, ekonomiškesnis apšvietimas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA