A. Tapinas savo lūkesčius grindžia apklausa: Kaune gali prireikti antro turo | Kas vyksta Kaune

A. Tapinas savo lūkesčius grindžia apklausa: Kaune gali prireikti antro turo apklausos infografikai

R. Tenio nuotr.

Sociologinių tyrimų bendrovė „Rait group“ „Laisvės TV“ užsakymu vasario 21-23 dienomis atliko Kauno gyventojų apklausą. Kaip savo „Facebook“ paskyroje šeštadienį pasidalijo Andrius Tapinas, apklausoje dalyvavo 611 žmonių, kurių apie pusė atitiko apklausos kriterijus – turi teisę ir tikrai balsuos arba greičiausiai planuoja balsuoti Kaune.

Pagal A. Tapino pateikiamą statistiką, planuojančių balsuoti respondentų balsai pasiskirstė taip:

Iš turimų duomenų A. Tapinas išskyrė tokius lyderius skirtingose rinkėjų amžiaus grupėse:

A. Tapinas atkreipė dėmesį, kad didžiausi V. Matijošaičio gerbėjai yra nuo 35 metų ir aukštyn, o tarp jaunimo jis gauna mažiausiai palaikymo, bet vis tiek ne mažiau kaip 40 %.

„Dabar tokia liūdnesnė Kaunui statistika. Iš 54 % žmonių, kurie atsakė, kad jiems balsuojant neturi įtakos arba nerūpi Matijošaičio verslo darbas Rusijoje – 81,2 % balsuos už Matijošaitį.

Ta prasme – daugiau kaip pusė balsuojančių kauniečių nekreips dėmesio į darbą Rusijoje, agresoriaus armijos finansavimą ir pelnymąsi kraujuojančios Ukrainos sąskaitą ir iš jų 81 % balsuos už Matijošaitį. Ir man niekaip nesutelpa galvoje, kaip tie žmonės gali dėtis Ukrainos vėliavėles, aukoti „Radarom“ ir sakyti – mes už Ukrainą.

Tačiau iš 46 % žmonių, kuriems „Vičiūnų“ darbas Rusijoje turės įtakos balsuojant: 20 % balsuos už Juozapaitį, 19 % už Verygą, 19 % už Matijošaitį ir 13,6 % už Bertulį. Iš 54 % manančių, kad mero verslą ir miesto reikalus galima atskirti, 71 % balsuos už Matijošaitį. Už Matijošaitį balsuos 47 % su aukštuoju išsilavinimu ir 64 % žmonių su pradiniu, viduriniu ir aukštesniuoju išsilavinimu.

Kokia išvada. Likus savaitei iki rinkimų Matijošaitis nėra toks užtikrintas pergale pirmajame ture. Primenu, kad praėjusiuose rinkimuose jis surinko 79,5 %, o dabar turi jau tik 52 % ir balansuoja ties riba. Būtent didesnis aktyvumas ir didesnis jaunimo aktyvumas gali nutempti Visvaldą į antrą turą, ko jis labai labai nenorėtų“, – dalyvauti jaunąjį rinkėją socialiniame tinkle ragino A. Tapinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA