V. Juozapaitis: buvau, esu ir būsiu Kauno bendruomenės dalimi | Kas vyksta Kaune

V. Juozapaitis: buvau, esu ir būsiu Kauno bendruomenės dalimi

/ R. Tenio nuotr.

Pastarosiomis dienomis pasirodė publikacijų, kuriose svarstomas kandidatavimo ir gyvenamosios vietos deklaravimo klausimas. Tiesa, tai iškilo primityviai puolant Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškeltą kandidatą ir alternatyvą Visvaldui Matijošaičiui – Vytautą Juozapaitį. Rinkiminė diskusija nuo programų ir idėjų bei tikrų moralinių klausimų bandoma perkelti ant rinkiminių formalumų iš jų išpučiant burbulus, nors visiškai akivaizdu, kad LR įstatymų yra besąlygiškai laikomasi, ko nepaskysi apie oponentų taikomus metodus, kurių garbingais nekaip nepavadinsi. Į tai negalime nesureaguoti.

Vytauto Juozapaičio ir Kauno ryšys yra neabejotinas. Būtent kauniečiai jį išrinko į Seimą

„Kaunas yra mano miestas, būtent Kaune pradėjau savo profesinį kelią, kai daugiau nei prieš 33 metus debiutavau Kauno valstybiname muzikiniame teatre ir jau nuo to laiko esu Kauno bendruomenės dalis, o prieš kiek daugiau nei dvejus metus kauniečiai man patikėjo atsakomybę dirbti Seime, išrinkdami Aleksoto-Vilijampolės rinkimų apygardoje.

Kaune leidžiu kone kiekvieną dieną, betarpiškai bendraudamas su kauniečiais įvairiuose renginiuose ir susitikimuose, o ir gatvėje neretai prasilenkiame su miestiečiais, kurie dar ir dažnai užkalbina kaip Seimo narį, papasakodami ar prašydami užtarimo dėl Kauno savivaldybėje kylančių įvairiausių problemų. Esu tikras, kad politika, kai miesto valdžia užsibarikaduoja savivaldybės rūmuose nuo visuomenės, yra praeities liekanos, kurių turime atsikratyti. Akivaizdu, kad miesto gyventojai to atviro, betarpiško ryšio su politikais yra pasiilgę ir tai bus vienas esminių pokyčių, kurį įsipareigojame grąžinti į Kauną po šių savivaldos rinkimų.

Suprantu, kad politiniai oponentai suvokia, jog vienintelė reali alternatyva dabartiniams miesto valdantiesiems artėjančiuose savivaldos rinkimuose yra TS-LKD kandidatas į merus ir mūsų komanda, taigi pastaruoju metu savivaldybės dosniai finansuojamoje žiniasklaidoje pasirodantys straipsniai, kuriuose bandoma neigti mano ryšį su Kaunu, leidžia dar geriau suprasti kokia svarbi yra kova už demokratines, vakarietiškas vertybes mūsų mieste. Vis tik gyvename teisinėje valstybėje ir kas gali dalyvauti rinkimuose, o kas ne – sprendžia ne jie, o atsakingos institucijos, kurios griežtai vadovaujasi LR įstatymais“ – teigė Vytautas Juozapaitis.

Matau, kiek daug dėmesio Vytautas skiria Kaunui, kauniečiams, jų problemoms

„Pastarojo laikotarpio įvykiai Kauno mieste švelniai tariant šokiruoja. Žmonės laukia, kada atsakingos tarnybos ims tirti didžiausią šalies istorijoje kyšio skandalą, savivaldybėje laisvas žodis tapo vis labiau gniuždomas. Ne apie tokį miestą svajojau aš, manau, kad ne apie tokį miestą svajojote ir jūs. Tikrai nuoširdžiai tikiu, kad Kaunas turi išlikti laisvų žmonių miestu.

Šiandien turime į ką atsiremti. Turime žmogų, kurio reikia Kaunui. Turime komandą, kuri per pastaruosius metus atsinaujino ir užaugo. Komanda, kuri ateina ne tik su kompetencijomis, bet ir su stipriomis vertybėmis. Tad rinkimuose palaikau profesorių Vytautą Juozapaitį“ – komentavo Kauno konservatorių lyderė Jurgita Šiugždinienė.

V. Juozapaitis yra Kauno bendruomenės dalis ir Matijošaičio puolimas to nepakeis

„Panašu, kad galimos korupcijos ir ryšių su teroristiniu Rusijos režimu skandaluose paskendusi Kauno valdžia nusprendė prieš stipriausią konkurentą Vytautą Juozapaitį panaudoti primityvų puolimą.

Tokių priemonių dažniausiai imamasi, kai oponentai jaučiasi silpni ir bijo konkurento. Taip yra ir šį kartą, nes pagaliau yra suprasta, jog daugelis kauniečių nepatenkinti tuo, ką daro Matijošaičių šeima Kaune. V. Juozapaitis yra vienintelis kandidatas, galintis įveikti V. Matijošaitį.

Gyvenamoji vieta buvo deklaruota laikantis LR įstatymų ir tai yra formalumas. Jis skiriasi nuo žymiai svarbesnio moralinio įsipareigojimo būti bendruomenės dalimi. V. Juozapaitis Kauno bendruomenės dalimi yra jau daugybę metų ir jokie puolimai, išvedžiojimai ir interpretacijos to nepakeis.

V. Juozapaitį ir mūsų komandą puolantiems noriu priminti apie dabartinio mero Visvaldo Matijošaičio gyvenimą ne Kaune, o Kauno rajone Kaciūniškės dvare. Apie tai žino visa Lietuva, visi aptarinėja paauksuotus mero tualeto kranus, bet niekas nesusimąsto ar tai tinkama merui. Tad jeigu jau diskutuojame, apie gyvenamąją vietą, kviečiu taikyti vienodus standartus.“ – sakė TS-LKD Centrinio rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš TS-LKD Kauno miesto rinkimų kampanijos sąskaitos, pagal sutartį NR. 20221202-TSLKD

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA