Kūčių naktį žiauriai sumušta dvimetė: į Kauno klinikas atvežta mergaitė skaičiuoja lemtingas valandas | Kas vyksta Kaune

Kūčių naktį žiauriai sumušta dvimetė: į Kauno klinikas atvežta mergaitė skaičiuoja lemtingas valandas patikslinta, papildyta: policija sulaikė mažametės motiną ir jos draugą

tv3.lt / Gerda Morozovienė, BNS 2022/12/27 11:04
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kūčių naktis Raseinių rajone paženklinta krauju ir ašaromis. Raseinių rajone iš namų greitoji medicinos pagalba į Raseinių reanimaciją pristatė sumuštą dvimetę, kurios būklė iki šiol išlieka kritinė.

Netrukus iš Raseinių ligoninės ji pervežta į Kauno klinikas. Naujienų portalui tv3.lt šventinę parą Kaune budėjęs gydytojas Rimantas Kėvalas papasakojo, kaip jaučiasi sumušta mergytė ir per kiek laiko paaiškės, ar ji išgyvens.

Lemtingos dvi paros

Paprašius pasidalinti, kaip šiuo metu jaučiasi mergytė, gydytojas nevyniojo žodžių į vatą: „Mergytės būklė yra kritinė, per ateinančias 48-72 valandas paaiškės, ar ji išgyvens. Tėvai uždraudė teikti informaciją apie ją – toks jų pasirinkimas, jie tam turi teisę.“

Profesorius R. Kėvalas pokalbio metu teigė ligoninėje dirbantis 30 metų, tačiau iki šiol negalintis suvokti, kas dedasi žmonių, kurie smurtauja prieš vaikus, galvose:

„Sumušimai žiaurūs. Kiekviena situacija individuali ir baisi. Aš 30 metų dirbu, bet šiuo atveju tikrai nesuvokiu, ką galvoja žmonės.“

Situacija baisi

Mediko teigimu, šeimoje alkoholis nebuvo vartojamas, tėvai blaivūs. Jo žiniomis, tėvai gyvena atskirai.

Antrąją Kalėdų dieną buvo atlikta teismo ekspertizė nustatyti patirtiems sumušimams.

„Pasakyti, kad mergytės situacija yra baisi, per lengva. Ji į Raseinių reanimaciją buvo atvežta be sąmonės. Tą naktį būta labai daug pacientų, nedirba šeimos gydytojai, todėl šeimos atvyksta į priėmimą, tačiau šiam atvejui neprilygo niekas. Tai baisiausias nakties įvykis.“

R. Kėvalas sakė, kad šiuo metu mergytė reanimacijoje, jos būkle domisi mama.

Papildyta 11.25 val.

Sulaikyta mažametės mama ir jos draugas

Policija Raseiniuose dėl dvejų metų mergaitės galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo sulaikė jos mamą ir šios draugą.

„19 metų metų moteris ir 22 metų vyras uždaryti į areštinę. Policija anksčiau nebuvo gavusi pranešimų apie smurtą. Abu anksčiau nėra teisti“, – BNS sakė Šiaulių apskrities policijos atstovas Artūras Šliavas.

2020 metais gimusi Raseinių gyventoja į ligoninę buvo paguldyta sekmadienį. Kaip skelbė policija, ji į gydymo įstaigą atvežta be sąmonės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

„Sulaikyta nukentėjusios mažametės mama ir jos draugas, jiems įtarimai dar nepareikšti, kardomosios priemonės nepaskirtos, laukiama jų apklausos. Šiuo metu tiriamos visos įvykio versijos“ – BNS antradienį sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė.

Iš pradžių mergaitė iš buto be sąmonės buvo pristatyta į Raseinių ligoninę, tačiau vėliau pervežta ir paguldyta į Kauno klinikas.

„Galime patvirtinti, kad mergaitė šiuo metu gydoma pas mus, tačiau dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo ir nesant tėvų sutikimo daugiau informacijos negalime suteikti“, – BNS antradienį sakė Kauno klinikų atstovė Karolina Račkauskienė.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas sunkiai sužalojo mažametį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų.

Papildyta 12.08 val.

Šiaulių apygardos prokuratūra pranešė, kad nukentėjusiosios mažametės sesuo dvynė yra Vaiko teisių apsaugos specialistų globoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA