Mokytojų trūkumo Kaune problemą mažinti padės ir ukrainiečiai pedagogai – Kas vyksta Kaune

Mokytojų trūkumo Kaune problemą mažinti padės ir ukrainiečiai pedagogai

Klasė / R. Tenio nuotr.

Artėjant rugsėjo 1-ai, situacija dėl pedagogų trūkumo Kauno bendrojo lavinimo mokyklose žymiai pagerėjo.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune” šį pirmadienį patvirtino miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė, laisvų darbo vietų pedagogams mokyklose per keletą savaičių sumažėjo perpus.

„Liepos 1 dieną atliktos ugdymo įstaigų vadovų apklausos duomenys rodė, kad trūksta apie 40 mokytojų bendrojo ugdymo mokyklose. Daugiausiai trūko anglų kalbos (8) ir pradinio ugdymo (7) mokytojų, kitų mokytojų trūko mažiau (pvz., – geografijos – 1, chemijos – 2, istorijos – 1 bei panašiai).

Rugpjūčio 22-ąją atliktos apklausos duomenys parodė, kad trūksta žymiai mažiau, – apie 20 bendrojo ugdymo mokyklų mokytojų. Daugiausiai trūksta pradinių klasių (4), anglų kalbos (3) ir matematikos (3) mokytojų”, – vardino skyriaus vedėja O. Gucevičienė.

Ji džiaugiasi, kad į mokyklas įsilieja jaunimo, ir šįmet naujai atėjusių dirbti, baigusių studijas pedagogų Kauno švietimo įstaigos turi jau 29. Taip pat įdarbinami mokytojai ukrainiečiai (8 mokytojai, 12 mokytojų padėjėjų) į tas pozicijas, kur jiems nekyla kalbos barjerų. Pavyzdžiui, viena iš pradedančių nuo rugsėjo 1-osios Kauno mokykloje dirbti ukrainiečių yra puiki anglų kalbos mokytoja.

„Kaune buvo vykdoma miesto savivaldybės finansuojama programa aukštųjų mokyklų dėstytojams, skatinant juos įgyti pedagogo kvalifikaciją ir ateiti dirbti į bendrojo ugdymo mokyklas. Bendradarbiaujame su universitetais, Kauno kolegija. Ieškant naujų mokytojų, pasinaudojama Užimtumo tarnybos, Kauno miesto savivaldybės internetiniais puslapiais, taip pat socialiniais tinklais”, – primena Švietimo skyriaus vedėja O. Gucevičienė, dar pridurdama, kad Kaune jau ne vienerius metus veikia ir mokytojų skatinimo sistema – Mero nominacijoms apdovanojami mokytojai ( dabar kiekvienas pedagogas gali pretenduoti gauti 3000 Eur. premiją).

Švietimo skyriaus duomenimis, visose Kauno mokyklose pirmaeilėse pareigose dirba 2450 mokytojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA