Šiemet pradedama Kauno Dainų slėnio rekonstrukcija kainuos 2,6 karto daugiau nei planuota | Kas vyksta Kaune

Šiemet pradedama Kauno Dainų slėnio rekonstrukcija kainuos 2,6 karto daugiau nei planuota

BNS / Erika Alonderytė-Kazlauskė, Roma Pakėnienė 2022/08/28 18:27
/ KMS nuotr.

Šiemet turėtų būti pradėta dar 2018 metais suplanuota Kauno Dainų slėnio rekonstrukcija, tačiau darbų kaina per penkerius metus išaugo daugiau nei du kartus.

Anksčiau planuota, kad darbų vertė sieks 2,8 mln. eurų, tačiau ketvirtą kartą skelbtą konkursą laimėjusi bendrovė „Infes“ darbus atliks už 7,4 mln. eurų. Savivaldybės teigimu, projekto kaina augo pamažu.

„Per penkerius metus statybos darbų kainos ženkliai ūgtelėjo, dėl to ir skirtos didesnės lėšos. Tai parodo ir dviejų paskutinių konkursų rezultatai, kada rangovų pasiūlymai viršydavo maksimalią pasiūlymo vertę“, – BNS komentavo savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Savivaldybė praėjusią savaitę su „Infes“ pasirašė sutartį, pagal kurią darbai turi būti atlikti per vienerius metus ir tris mėnesius, šis terminas dar gali būti pratęstas trims mėnesiams.

Numatoma rekonstruoti dangas, tribūnų laiptus ir suoliukus. Po atlikėjų tribūnomis suplanuota įrengti holą, persirengimo kambarius, tualetą, dušus, grimo ir kitas pagalbines patalpas.

Visoje teritorijoje bus įrengtas naujas apšvietimas, kurio pagrindinis akcentas – vertikalus šviesos spindulys. Juo bus siekiama sukurti Dainų slėnio vietoženklį. Numatomi ir kiti mažosios architektūros elementai: mediniai suoliukai, šiukšliadėžės ir dviračių stovai.

Dainų slėnis suprojektuotas ir įrengtas 1964–1965 metais. Tuomet čia pastatyta skulptūra „Jaunystė“, aukuras, koplytstulpis ir vėliavų stiebai, jie yra pripažinti vertingomis slėnio savybėmis ir rekonstrukcijos metu bus išsaugoti.

Ąžuolyno parke esantis Dainų slėnis yra tradicinė renginių vieta Kaune. Jis 2013 metais buvo perimtas iš bendrovės „Vytauto parkas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA