Projektas „Sportinis progresas“: fizinis aktyvumas skatinamas įtraukiant kolegijų studentus | Kas vyksta Kaune

Projektas „Sportinis progresas“: fizinis aktyvumas skatinamas įtraukiant kolegijų studentus

Projektas „Sportinis progresas“/ Organizatorių nuotr.

Siekdama sustiprinti ryšius tarp aukštųjų mokyklų bei skatinti studentų aktyvų laisvalaikį, Kauno kolegija inicijavo projektą „Sportinis progresas“. Projektu, grįstu bendradarbiavimu tarp švietimo institucijų, siekta skatinti Lietuvos kolegijų studentų fizinį aktyvumą per masinius sporto renginius.

Nuo 2020-ųjų vykdomą projektą sudarė keturių renginių ciklas: sporto ir sveikatingumo šventė „Sporto lavina“, teorinis-praktinis seminaras apie sveiką gyvenseną, štangos spaudimo varžybos bei „Pavasario judesio fiesta“. 2020-aisiais metais Kauno kolegijos Sporto centras organizavo sporto ir sveikatingumo šventę „Sporto lavina“ – nuotaikingas, naudingas kūnui bei savijautai grupines treniruotes, kurias vedė patyrę treneriai.

Į užsiėmimus, pritaikytus ir rekomenduojamus pradedantiesiems ar niekada nesportavusiems žmonėms, įtrauktas bendras dalyvių apšilimas, zumbos, paplūdimio tinklinio, salės futbolo ir pilateso užsiėmimai. 2021–aisiais metais Kauno kolegijoje vyko teorinis-praktinis seminaras, skirtas besidomintiems sveiku gyvenimo būdu.

Projektas „Sportinis progresas“/ Organizatorių nuotr.

Su seminaro vedėjais – lekt. dr. Artūru Sujeta ir lekt. doc. dr. Simona Pajaujiene – aptartos šiuolaikinės sveikatingumo strategijos bei kvėpavimo ir sveikatos sąsajos, organizuota Nirvana Fitness kvėpavimo mankšta su muzika. Šiais metais organizuotos štangos spaudimo varžybos bei „Pavasario judesio fiesta“ įtraukė jėgas išbandančius pratimus, inovatyvias sporto treniruočių rūšis bei mankštas su patyrusiais treneriais.

Inicijuotas projektas – tai žingsnis tolesnių pokyčių, nukreiptų į visuomenės fizinio aktyvumo didinimą, link, padėsiantis studentams ir bendruomenei labiau įsitraukti į sporto veiklas. Kauno kolegijos Sporto centro vadovė Laura Mekšriūnienė įsitikinusi ilgalaike projekto nauda akademinėms bendruomenėms: „Tai puiki galimybė Lietuvos kolegijų studentams įsitraukti į fizinio aktyvumo veiklas sudalyvaujant masinėse sporto šventėse. Kauno kolegija projekto vykdymu prisidėjo ne tik vystant darnios plėtros iniciatyvas Kauno bei Lietuvos mastu, bet ir plėtojant tarpinstitucinį bendradarbiavimą.“

Lauros Mekšriūnienės teigimu, projektas atskleidžia išliekamosios vertės jaunimui kūrimą: dalyviai stiprino sveikatą, siekė asmeninių rezultatų, ugdė komandinio darbo įgūdžius. „Aktyvi sportinė veikla lavina jėgą, greitumą, ištvermę, lankstumą, pusiausvyrą, vikrumą ir kitas fizines savybes.

Projektas „Sportinis progresas“/ Organizatorių nuotr.

Taip pat sportuojantys studentai pasižymi aukštesne saviverte, labiau pasitiki savimi“, – apie projekto privalumus pasakoja Sporto centro vadovė L. Mekšriūnienė ir priduria, kad projekto iniciatyvose dalyvavo ir Vilniaus, Šiaulių kolegijos bei Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Kauno technikos kolegija.

Paklausta apie projekto tęstinumą, Sporto centro vadovė atskleidžia, jog panašias iniciatyvas planuojama organizuoti ateityje: „Kauno kolegija turi išplėtotą infrastruktūrą, tinkamą tęstiniams projektams, bei kompetentingą personalą. Svarstome, jog projekto metu vykdytos veiklos, projekto koncepcija galėtų būti plėtojama ir toliau, organizuojami fizinį aktyvumą skatinantys renginiai.“

Projektas „Sportinis progresas“ (SRF-SRO-2020-1-0242) iš dalies finansuojamas Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA