Gražiuoju į kalėjimą A. Kandrotas-Celofanas važiuoti nenorėjo: policijai teko lipti per balkoną | Kas vyksta Kaune

Gražiuoju į kalėjimą A. Kandrotas-Celofanas važiuoti nenorėjo: policijai teko lipti per balkoną

delfi.lt / Vytenis Miškinis 2022/02/10 10:29
DELFI montažas / Stop kadro nuotr.

Ketvirtadienio rytą policija atvyko vykdyti teismo sprendimą, kuriuo Antanas Kandrotas save vadinantis Celofano pravarde, beveik dviem metams pasiųstas į kalėjimą už finansines aferas. Tačiau gražiuoju nuteistasis pasiduoti nenori. Galiausiai policija pateko į vidų ir išsivedė Celofaną.

Ketvirtadienio rytą surengtoje tiesioginėje transliacijoje A. Kandrotas rodė, kad prie jo namų atvažiavo policija ir gaisrinė.

Vietoje to, kad gražiuoju atidarytų duris ir vyktų su policija į įkalinimo įstaigą, Celofanas surengė šou ir atvirai tyčiojosi iš teisėsaugos.

Jam paskambinusiam policininkui jis sakė, kad dar ramiai susidės daiktus, nes tam per dvi dienas nuo nuosprendžio paskelbimo taip ir nerado laiko.

„Jei viskas dega, kad reikia viską išlaužti, tai jūsų pasirinkimas, manau, turiu teisę atsisveikinti su šeima. Jei jie išlauš duris, aišku, vėl papildomos išlaidos, durų remontas, gal dar duris reikės keisti“, – kalbėjo A. Kandrotas.

„Dar palauks, kol atsisveikinsiu, apkabinsiu, pabučiuosiu vaikus. Dar biški užvalgysiu, dar nepusryčiavęs. Tada ramiai išeisiu, niekur neketinau bėgti, slėptis“, – aiškino jis ir pridūrė, kad tikri kovotojai nebėga ir nepasiduoda.

Tiesa, vietoje to, kad susikrautų daiktus ir atsisveikintų, A. Kandrotas jau daugiau nei 20 minučių tiesiogiai transliuoja iš savo namų.

Transliacijos metu A. Kandrotas padėkojo juvelyrei Jurgai Lago ir Rūtai Janutienei, kad jos vienintelės jam išreiškė palaikymą.

Galiausiai pareigūnai į Celofano namus pateko įlipę per balkoną 6 pareigūnai nuteistąjį išsivedė, nors tam jis ir prieštaravo.

Kur sėdės – dar neaišku

Kur konkrečiai bausmę atliks A. Kandrotas, dar neaišku. Kaip Delfi sakė Kalėjimų departamento atstovė Irmina Frolova-Milašienė, iš pradžių jis bus vežamas į tardymo izoliatorių, kuriame bus vietos.

„Tardymo izoliatoriaus funkcijas šiuo metu vykdo Vilniaus ir Panevėžio pataisos namai, Šiaulių ir Kauno tardymo izoliatoriai. Čia pristatomi asmenys su įsiteisėjusiais teismo nuosprendžiais ir čia sprendžiama, kokioje įstaigoje asmuo atliks bausmę“, – aiškino ji.

Sprendžiant, kur bus atliekama bausmė, atsižvelgiama į daug įvairių aplinkybių.

„Atsižvelgiama į nuteistojo asmenybės pavojingumą, visuomenės saugumą, padarytos nusikalstamos veikos pavojingumą ir pobūdį, nuteistojo sveikatą, psichologines savybes, amžių, darbingumą, turimą specialybę ir požiūrį į darbą.

Priimant sprendimą dėl konkrečios įstaigos nustatymo, nuomones teikia kriminalinę žvalgybą, įskaitą, resocializaciją, psichologinę bei sveikatos priežiūrą vykdantys darbuotojai. Atsižvelgiama ir į vietų skaičių pataisos įstaigose.

Nuteistieji neturi teisės pasirinkti bausmės atlikimo vietos. Suaugę pilnamečiai vyrai, kuriems nustatyta didesnė nei 1 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atlieka Alytaus, Marijampolės, Vilniaus pataisos namuose, Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje“, – sakė KD atstovė.

Nuteistas už finansines aferas

Delfi primena, kad Celofanas buvo nuteistas dėl padėjimo pasisavinti daugiau nei 90 tūkst. eurų.

Pirmosios instancijos teisme A. Kandrotui buvo skirta reali 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau Apeliaciniame teisme ji buvo gerokai sugriežtinta. Kaip antradienį paskelbė teismas, iš viso už grotų jis praleis 1 metus ir 9 mėnesius.

„Atidėjimui nepakanka argumentų, duomenų. Pirma, pats Kandrotas jau buvo teistas, be kita ko ir dėl panašių nusikaltimų. Antra, per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį jis padarė naują nusikalstamą veiką. Tai vis tiek leidžia atidėti bausmės vykdymą, bet reikia gerų argumentų, kad jis nebedarys naujų nusikalstamų veikų. Tokių argumentų teisėjų kolegija nematė“, – kalbėjo teisėjas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA