Sulaikytas A. Kandrotas-Celofanas | Kas vyksta Kaune

Sulaikytas A. Kandrotas-Celofanas

BNS, Kas vyksta Kaune inf. 2021/09/08 22:58
A. Kandrotas / DELFI nuotr.

Dėl riaušėmis virtusio mitingo prie Seimo trečiadienį Vilniuje sulaikytas Antanas Kandrotas, žinomas „Celofano“ pravarde.

„Sulaikytas šį vakarą Vilniuje, atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl rugpjūčio 10 dienos mitingo prie Seimo“, – BNS patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pirmasis apie A. Kandroto sulaikymą pranešė Lietuvos radijas.

Apie 5 tūkstančiai žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo protestuodami prieš Vyriausybės ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus sankcionuoto mitingo laikui vakare jis virto į riaušes. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių organizavimo, įtarimai pateikti apie 30 asmenų, byloje yra 21 nukentėjusysis.

Prašo lėšų advokatui

Kaip A. Kandroto valdomame puslapyje feisbuke skelbiama trečiadienio vakarą, iš jo paimti visi pinigai, todėl prašo prisidėti prie teisinių išlaidų padengimo.

„Šiandien 19:00 valandą Vilniuje policija mieste sustabdė ir suėmė Antaną! Žmona su dviem vaikais liko Vilniuje. Visus pinigus skirtus vaikams, kuriuos Antanas turėjo – policija konfiskavo, atėmė namų raktus (darysime kratą). Pagal įstatymą be savininko to daryti negalima.

Prieš kelias dienas dar vienas Knygnešys buvo suimtas darydamas live transliaciją. Šiandien Antanas. Mums liūdna, kad valdžia į mūsų projektą žiūri kaip į priešus, bet mes savo Knygnešio nelaimėje nepaliksime. Dalį anksčiau surinktų lėšų jau skyrėme advokatui. Deja, daugiau skirti negalime, nes VšĮ sąskaitos užšaldytos.”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA