Viešąją tvarką „Kaunas Pride“ eitynių metu saugoję pareigūnai praneša sulaikę 22 asmenis | Kas vyksta Kaune

Viešąją tvarką „Kaunas Pride“ eitynių metu saugoję pareigūnai praneša sulaikę 22 asmenis

Asociatyvi / V. Sidabro nuotr.

Šeštadienį, rugsėjo 4-ąją, Kaune, Laisvės alėjoje vykusių LGBTQ+ eitynių metu iš viso į policijos įstaigas buvo pristatyti 22 asmenys (nuo 18 m. iki 53 m.), pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai, surašyta 16 administracinio nusižengimo protokolų.

Administracinio nusižengimo protokolai asmenims surašyti už nedidelius viešosios tvarkos pažeidimus (LR ANK 481 str.), už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymą viešosiose vietose (LR ANK 484 str.), už viešosios rimties trikdymą (LR ANK 488 str.), rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

Taip pat už statutinių valstybės tarnautojų, karo policijos, Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnybos ar žvalgybos pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą (LR ANK 506 str.). Už šiuos administracinės teisės pažeidimus Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse numatyta atsakomybė – piniginės baudos iki šimto keturiasdešimt eurų.

„Džiaugiamės, kad mieste vykusios eitynės praėjo sklandžiai, be didesnių incidentų. Nei eitynių dalyviai ar atvykusieji pasižiūrėti, nei pareigūnai eisenos metu nenukentėjo“, – apie šeštadienio darbus atliepia Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė.

Pareigūnai dėkoja gyventojams, kurie savo poziciją reiškė taikiai, pagarbiai ir be smurto, taip pat primena, kad ir kitų miestuose vyksiančių renginių (eitynių, mitingų, protestų ir kt.) metu maksimaliai užtikrins viešąją tvarką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA