Išskirtinio mineralinio vandens Kulautuvoje bus galima paragauti ištisus metus | Kas vyksta Kaune

Išskirtinio mineralinio vandens Kulautuvoje bus galima paragauti ištisus metus

KRS nuotr.

Praėjusį penktadienį Kauno rajono kurortinei teritorijai priklausančiame Kulautuvos miestelyje atidaryta biuvetė. Čia išgaunamu mineraliniu vandeniu galės nemokamai mėgautis bendruomenės nariai, miestelio svečiai.

Kaip nurodoma Kauno rajono savivaldybės pranešime, prieš keletą metų pušyne, netoli LSMU Kulautuvos reabilitacijos ligoninės, bendrovė „Giraitės vandenys“ išgręžė 150 metrų gręžinį. Įmonei „Ekologinis servisas“ ištyrus šį vandenį paaiškėjo, kad jis yra mažos mineralizacijos, labai tyras, švelnaus skonio ir tinka net kūdikių maistui gaminti.

„Šis projektas mums leidžia kalbėti apie Kulautuvos atgimimą. Maždaug prieš šimtmetį šis miestelis buvo stiprus traukos centras: vienu metu jame ilsėdavosi nuo 4 iki 7 tūkst. žmonių, atvykdavo ir užsienio turistų. 2017 metais Vyriausybė suteikė Kulautuvai, Kačerginei ir daliai Zapyškio kurortinės teritorijos statusą, todėl siekiame didinti šių miestelių patrauklumą juose kurdami turizmo ir sveikatinimo infrastruktūrą“, – pranešime cituojamas Kauno rajono mero pavaduotojas Antanas Nesteckis.

Kulautuvos urbanistinės vizijos projektą kūrė miestelyje gyvenantis architektas Aidas Kalinauskas. Jis projektavo mažosios architektūros elementus, suolelius, transporto stoteles, taip pat ir biuvetę.

„Manau, kad nebūtina gręžtis į praeitį – gyvename XXI amžiuje, todėl ir architektūra turi būti moderni, atspindinti laikmetį“, – tvirtino žinomas architektas.

Biuvetei buvo panaudotas Korteno plienas, kuris ilgainiui keis spalvą: iš oranžinio pavirs rudu ir susilies su medžių kamienų spalva. Pastato grindys apšiltintos, įrengti gultai, žiemą bus įjungti šildytuvai, todėl biuvetė veiks visus metus.

Teritorija sutvarkyta ir pritaikyta neįgaliesiems, įrengti suoleliai, dviračių stovai. Projektą finansavo Kauno rajono savivaldybė, darbus, kurių vertė 194 tūkst. eurų, atliko UAB „EDS projektai“.

Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė sakė, kad biuvetėje bus galima atsikvėpti, pamedituoti, paskaityti knygą arba tiesiog pasigrožėti pušynu.

Kulautuvai atgimti padės ir kiti Kauno rajono savivaldybės suplanuoti projektai. Netrukus prasidės Akacijų alėjos rekonstrukcijos darbai. Baigiamas rengti buvusios sanatorijos pastato rekonstrukcijos techninis projektas – ateityje čia įsikurs seniūnija, laisvalaikio centras, ambulatorija, kitos įstaigos.

Jau šiemet Kulautuvos centre turėtų atsirasti meninė instaliacija su telefono aparatu, iš kurio bus galima paskambinti telefonų knygoje nurodytais numeriais ir sužinoti žinomų tarpukario žmonių istorijas. Šį projektą kartu su savivaldybe ketina įgyvendinti žinomas prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA