Vyriausybė spręs, ar leisti grįžti į mokyklas visiems moksleiviams | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė spręs, ar leisti grįžti į mokyklas visiems moksleiviams

BNS 2021/04/28 08:09
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar leisti grįžti į mokyklas 5-11 klasių moksleiviams. Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė išvakarėse teigė siūlysianti, kad šiuo metu nuotoliniu būdu besimokantys 5-8 klasių moksleiviai galėtų grįžti į mokyklas nuo pirmadienio, 10 ir 11 klasių moksleiviai – dar po savaitės, nuo gegužės 10-osios.

J. Šiugždinienė žada, jog grįžtantieji be dabar naudojamo kaupinių testavimo metodo galės būti tikrinami ir greitaisiais antigeno testais, juos atlikti galėtų ir patys moksleiviai prižiūrint mokyklos darbuotojui – taip būtų siekiama neapkrauti laboratorijų.

Ministrės teigimu, galutinį sprendimą dėl moksleivių grąžinimo priimti turės pačios savivaldybės, atsižvelgdamos į epidemiologinę situaciją ir galimybes.

Šiuo metu į mokyklas leidžiama eiti daliai šalies pradinukų, nuo pirmadienio – abiturientams.

Savivaldybės moksleivių grąžinti neskubės

Kelių savivaldybių atstovai žada neskubėti moksleivių į klases grąžinti nuo ateinančio pirmadienio, kol nėra atsakyta į visus kylančius klausimus.

Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė tvirtino, kad pradinukai į mokyklas grįžo sėkmingai, pasiruošta ir abiturientų grįžimui nuo pirmadienio, bet šiuo metu Kauno savivaldybė patenka į juodąją zona, o laboratorijos jau susiduria su trikdžiais padidėjus testų apimtims.

„Labai abejotumėme, kad tai galėtų vykti sklandžiai leidžiant į mokyklas 5-8 klases“, – sakė ji.

Birštono merė Nijolė Dirginčienė sako, kad savivaldybė yra pasiruošti grąžinti minėtų klasių moksleivius nuo gegužės 10-osios, bet jų netestuotų dėl COVID-19, nes, pasak merės, tai kol kas tėra rekomendacija.

„Aš manyčiau, testavimas nėra privalomas. Ne, aš manau tikrai nėra poreikio. Jeigu norėtų kažkas savanoriškai, tikrai yra sudarytos sąlygos ir tą gali daryti“, – LRT radijui trečiadienį teigė Birštono savivaldybės vadovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA