„Uošvės liežuvyje“ į griovį nulėkusį kaunietį nustebino žmonių elgesys | Kas vyksta Kaune

„Uošvės liežuvyje“ į griovį nulėkusį kaunietį nustebino žmonių elgesys

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Iškritus gausiam sniego sluoksniui ir Kauno gatves padengus plikledžiui, ne vienas vairuotojas vėl galėjo pasitikrinti vairavimo įgūdžius. Kol vieni bandė įvažiuoti į statesnes įkalnes, kiti visgi atsidūrė grioviuose, tačiau nelaimės atskleidžia gerąją kauniečių pusę – pilietiškumą. „Uošvės liežuvyje“ į eismo įvykį patekęs vairuotojas dėkoja neabejingiems miestiečiams.

„Šiandien ryte leidžiantis Uošvienės liežuviu patekau į avariją… Kelias žiaurus, ledas. Dabar, po visko, įvertinęs kaltas aš, o ne kas kitas. Nes galima buvo to išvengti. Bet ką norėčiau pasakyti, tai padėkoti visiems sustojusiems ir padėjusiems ištempti mašiną iš griovio“, – padėką „Kas vyksta Kaune“ „Facebook“ grupėje antradienį paskelbė vyras.

Vairuotojas apgailestavo, kad nepaklausė nei pagelbėjusių kauniečių vardų, nei įsidėmėjo, kiek žmonių ištiesė pagalbos ranką.

„Kas nustebino, tai geranoriškumas. Nei vieno žmogaus nestabdžiau, visi sustojo patys ir puolė gelbėti kaip kas gali. Tiesiog noriu visiems dar kartą padėkoti. Labai nustebino žmonių kolektyviškumas ir empatija. Tikrai smagu gyventi tokiame mieste, kur žmonės bando pagelbėti kaip išmanydami“, – rašė į nelaimę patekęs vyras.

Techninės pagalbos nesudomino nei atlygis

Švenčionių gatvėje nutikusi nelaimė vieningam tikslui subūrė pro šalį važiuojančius miestiečius, tačiau techninė pagalba padėti nepanoro.

„Paradoksiška, kad pro šoną važiavo techninė pagalba kelyje ir turėjo visus įrankius ištraukti iš griovio, bet skubėjo ir už atlygį net nesutiko pagelbėti. Aišku puikiai suprantu ir jį, nes čia ne jo darbas. Tad jei kas matot iš sustojusių pagelbėti, ačiū dar kartą“, – padėkos žodį viešai išreiškė vyras.

Kauno apskrityje susiformavęs plikledis

Dėl besitęsiančio snygio ir pustymo Lietuvoje eismo sąlygos yra sudėtingos, Kauno apskrityje susiformavęs plikledis, įspėja kelininkai.

Visoje šalyje pagrindinių kelių dangos padengtos puraus sniego sluoksniu iki 10 cm, vietomis yra prispausto sniego iki 4 cm. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai taip pat išlieka su prispausto ar puraus sniego sluoksniu nuo 15 iki 20 cm, vietomis yra apledėjusių kelių ruožų.

Visoje šalyje snygis. Oro temperatūra nuo 7 iki 9 laipsnių šalčio.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad antradienio popietę sniegas paralyžiavo transporto priemonių eismą. Kaune vairuotojai skundėsi neįveikiama Amalių aplinkkelio įkalne, o dėl Kauno rajone įvykusios avarijos vairuotojams teko stovėti milžiniškose spūstyse.

Detalią Kauno orų prognozę rasite čia. Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA