Sniegas vėl paralyžiuoja eismą Kauno gatvėse | Kas vyksta Kaune

Sniegas vėl paralyžiuoja eismą Kauno gatvėse pranešama apie sunkiai pravažiuojamą Lampėdžių tiltą

Žiemai vėl parodžius dantis ir sniegu užvertus ne tik šaligatvius, bet ir kelius, kauniečiai praneša apie sulėtėjusį eismą pagrindinėse miesto gatvėse. Problematiška situacija Amalių aplinkkelyje ir vėl kartojasi – čia eismą stingdo į slidžią įkalnę neįvažiuojantys vilkikai. Informuojama ir apie nepravažiuojamą Lampėdžių tiltą.

„Pro Amalius net nevažiuokit, kamštis ilgam, dabar jau iki Petrašiūnų žiedo. Fūros neįkyla į kalną apvažiavime naujam“, – „Kas vyksta Kaune“ grupėje praneša internautai.

Čia pat pasipila kaltinimai Amalių aplinkkelio projektuotojams, pikto žodžio sulaukia ir kelininkai.

„Pataisykit, jei klystu: požeminė pervaža buvo suplanuota ir įrengta dėl saugumo. Bet su tokiu projektu avarijų, kamščių ir nelaimių jau spėjo nutikti daugiau, nei per visą senosios pervažos egzistavimo laiką“, – apmaudo neslepia vairuotojas, jam antrina ir kiti, kauniečiai pastebi, kad Ateities plente eismo įvykiai fiksuojami nuolat.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad eismas Amalių aplinkkelyje buvo sustojęs ir sausio pabaigoje iškritus gausesniam snygiui, tąkart į pagalbą sunkvežimiais su visureigiais skubėjo pilietiški kauniečiai.

Tiesa, su spūstimis kauniečiai susiduria ir A5 kelyje. „Link Akademijos visiškai stovim, fūra prisiplojo, kelias ledas“, – praneša vairuotojai. Apie nepravažiuojamą Karkazų Rato gatvę informuoja ir aleksotiškiai.

Papildyta 12.02 val.

Nepravažiuojamas Lampėdžių tiltas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, 11.19 val. gautas pranešimas, kad Kauno rajone, A5 kelyje (Akademija-Lampėdžiai), ant tilto susidūrė automobilis „Peugeot“, vairuojamas 1974 metais gimusios moters, ir vilkikas MAN, vairuojamas 1985 metais gimusio vyro. Asmenys nenukentėjo, apgadintos transporto priemonės. Abu vairuotojai blaivūs.

Kol bus patrauktos transporto priemonės, kelias nepravažiuojamas, formuojasi spūstys. Pirminiais duomenimis, kelio danga slidi.

Papildyta 12.14 val.

Po truputį atnaujinamas eismas – atlaisvinta viena A5 kelio juosta.

(papildymo pabaiga)

Eismo sąlygas sunkina pustymas

Dėl besitęsiančio snygio ir pustymo visoje šalyje eismo sąlygos yra sudėtingos, praneša kelininkai.

Pagrindinių kelių dangos padengtos puraus sniego sluoksniu iki 10 cm, vietomis yra prispausto sniego iki 4 cm. Kauno apskrityje susiformavęs plikledis.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai taip pat išlieka su prispausto ar puraus sniego sluoksniu nuo 15 iki 20 cm, vietomis yra apledėjusių kelių ruožų.

Apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto „Kauno švara“ bei „Kelių priežiūra“, tačiau dėl intensyvaus snygio, vos nuvalius kelius, jie vėl padengiami nauju, puriu sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašome būti atidžius ir neskubėti bei pasirinkti esamai kelio dangos būklei tinkamą greitį ir jo neviršyti.

Detalią Kauno orų prognozę rasite čia. Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA