Nelegalūs Naujųjų metų vakarėliai Kaune: geriau nerizikuoti | Kas vyksta Kaune

Nelegalūs Naujųjų metų vakarėliai Kaune: geriau nerizikuoti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau kurį laiką buvo aišku, kad Naujuosius šiemet sutiksime kitaip nei bet kada anksčiau. Tiesa, iš pirkinių vežimėliuose sukrautų butelių galima spręsti, jog kai kurie kauniečiai 2021-uosius rengiasi sutikti trankiai kaip visad. Policija smarkuoliams primena – vakarėliai bus tuoj pat nutraukiami, o visų jų dalyvių laukia protokolai.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienio pavakarę nurodė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, pareigūnai šventinę naktį ne tik reaguos į iškvietimus, bet ir, kilus įtarimui, patys gali patikrinti, kaip yra laikomasi karantino sąlygų.

„Šiemet, dėl Lietuvoje paskelbus sugriežtintą karantiną įvestų priemonių, siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją, sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos intensyviai dirba jau nuo gruodžio 16 d. Ne išimtis ir šventinis laikotarpis, naujametė naktis.

Miesto viešąsias erdves tikrins ne tik pareigūnai, bet jos ir toliau akylai bus stebimos vaizdo stebėjimo kameromis. Didelis dėmesys skiriamas ne tik prižiūrėti, kad būtų laikomasi LR Vyriausybės priimtų nutarimų, bet ir užtikrinti žmonių saugumą, visuomenės rimtį, reaguoti į daromas nusikalstamas veikas ar teisės pažeidimus“, – aiškino O. Vaitkevičienė.

Ji primena, kad gyventojams, nesilaikantiems karantino sąlygų, atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 d. Veikos, sukėlusios pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, padarytos karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino ar riboto karantino metu, užtraukia baudą asmenims nuo 500 iki 1500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

„Jau būta atvejų šventinėmis dienomis Kauno apskrities rajoninėse vietovėse, kuomet pareigūnai, reaguodami į iškvietimą dėl triukšmo ar smurto, atvyko į kaimynų, draugų vakarėlius. Tokiais atvejais visiems dalyviams buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai“, – pastebėjo O. Vaitkevičienė.

Pareigūnai Naujųjų naktį ragina gyventojus būti sąmoningus, elgtis atsakingai, laikytis karantino reikalavimų, saugoti savo ir artimųjų sveikatą, netrikdyti viešosios rimties, saugiai elgtis su pirotechnikos priemonėmis ir neskubėti būriuotis kiemuose.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje taip pat patikino, kad atvykus policijai ir užfiksavus pažeidimą privačioje erdvėje, protokolai yra rašomi ne tik būsto šeimininkui, bet visiems dalyvaujantiems vakarėlyje asmenims.

„Ir pagrindinis dalykas, kad policija išvažiuos iš tokio iškvietimo tik tikrai įsitikinusi, kad vakarėlis yra nutrauktas“, – įspėjo R. Požėla.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad siekiant užtikrinti gyventojų saugumą ir rūpinantis visuomenės sveikata, Naujųjų metų išvakarėse numatyta fizinėmis priemonėmis riboti patekimą ir į Rotušės aikštę tiek pėstiesiems, tiek ir automobiliams. Tai tęsis nuo gruodžio 31 d., 20 val., iki sausio 1 d., 8 val.

Vis dėlto miestas planuoja sustiprinti šventinę atmosferą simboliniais naujamečiaisi fejerverkais skirtingose, tačiau iš anksto neskelbiamose miesto vietose, kad tai būtų patogiai matoma pro namų langus ar balkonus. Tokių lokacijų numatoma iki dešimties.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA