Naujųjų išvakarėse kauniečiai apgulė ne tik didžiuosius prekybos centrus | Kas vyksta Kaune

Naujųjų išvakarėse kauniečiai apgulė ne tik didžiuosius prekybos centrus

Eilės prie parduotuvių / Skaitytojų nuotr.

Trečiadienio popietę prie didžiųjų Kauno prekybos centrų nusidriekė žmonių eilės. Nors sklinda raginimai Naujųjų nešvęsti, kauniečiai skuba apsirūpinti ne tik maisto produktais, prekiaujantys pirotechnikos gaminiais taip pat sulaukė anšlago.

Trečiadienį portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai įamžino ne vieną gyvą eilę prie didžiųjų maisto prekių parduotuvių. Dėl reguliuojamų pirkėjų srautų, miestiečiams ne mažą laiko tarpsnį teko lūkuriuoti prieigose į „Maximą“ Pramonės ir Savanorių prospektuose.

Šiaurės prospekte įsikūrusioje „Lidl“ parduotuvėje apsilankiusiai kaunietei į eilę stoti neprireikė, tačiau moteris nusivylusi karantino tvarka parduotuvėje.

„Muravos „Lidl“ „srautus reguliuoja“. Video nėra ilgas, bet ir taip matyti, kas čia dedasi“, – apmaudo neslėpė vaizdo įrašą atsiuntusi moteris.

Be fejerverkų Naujųjų neminės

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė nuotrauka ir iš Jurbarko gatvės, čia įsikūrusi fejerverkų ir helio balionų parduotuvė sulaukė taip pat ne mažo žmonių antplūdžio.

Eilės prie fejerverkų parduotuvės / Skaitytojos nuotr.

„Kaip čia suprast, taigi ne maisto prekės… ir dar tiek žmonių… Panašu, kad fejerverkai pirmo būtinumo prekė“, – piktinosi nuotrauką atsiuntusi moteris.

Tiesa, pati Jurbarko gatvėje įsikūrusi fejerverkų parduotuvė internetiniame puslapyje skelbiasi apie bekontaktį klientų aptarnavimą.

„Prekes galite užsisakyti telefonu, atvykę prie parduotuvės, ir jas saugiai atsiimti“, – informuojama pirotechnikos gaminių internetiniame puslapyje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė nuo gruodžio 15 d. Lietuvoje nusprendė uždaryti daugumą parduotuvių, išskyrus tas, kuriose prekiaujama maisto produktais.

Be maisto parduotuvių, toliau dirba vaistinės, veterinarijos, optikos prekių bei ortopedijos techninių priemonių parduotuvės. Tose prekybos vietose, kurių veikla nedraudžiama, turi užtikrinti 15 kv. m plotą vienam lankytojui, taip pat veikti gali internetinės prekybos prekių atsiėmimo vietos.

Ragina atsisakyti idėjos Naujųjų naktį eiti iš namų

Kaip jau rašyta, prieš dvi savaites miesto valdžia nutarė, kad Naujųjų sutiktuvės, kaip ir Šv. Kalėdos, šiemet Kaune bus kitokios. Skirtingai nei įprastai, didžiules žmonių minias pritraukdavęs naujametinis vakarėlis Rotušės aikštėje nevyks. Miestas atsisako ir šioje vietoje būdavusių tradicinių fejerverkų.

Siekiant užtikrinti gyventojų saugumą ir rūpinantis visuomenės sveikata, Naujųjų metų išvakarėse numatyta fizinėmis priemonėmis riboti patekimą į Rotušės aikštę tiek pėstiesiems, tiek ir automobiliams. Tai tęsis nuo gruodžio 31 d. 20 val. iki sausio 1 d. 8 val.

Atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, Kauno miesto savivaldybė primygtinai ragina visus atsisakyti idėjos Naujųjų naktį eiti iš namų ir rinktis viešosiose miesto erdvėse.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA