Didieji prekybos centrai nuo trečiadienio uždaromi | Kas vyksta Kaune

Didieji prekybos centrai nuo trečiadienio uždaromi

„Kas vyksta Kaune“, BNS inf. 2020/12/13 18:16
Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

Naujajai Vyriausybei sekmadienį nusprendus sugriežtinti karantiną, nuo gruodžio 15 d. įsigaliojantys ribojimai palies prekybininkus. Siekiant kuo labiau sumažinti rizikingų kontaktų skaičių, didelė dalis parduotuvių turės būti uždaryta.

Kaip šiandien nusprendė į pirmąjį posėdį susirinkusi Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė, Lietuvoje nuo trečiadienio bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus tas, kuriose prekiaujama maisto produktais.

Be maisto parduotuvių, toliau dirbti galės vaistinės, veterinarijos, optikos prekių bei ortopedijos techninių priemonių parduotuvės. Jose vienam asmeniui turi būti suteikiamas 10 kvadratinių metrų plotas. Veikti taip pat galės internetinės prekybos prekių atsiėmimo vietos.

Tai reiškia, kad visoms minėtų kriterijų neatitinkančioms parduotuvėms tokiuose prekybos centruose kaip „Mega“, „Akropolis“, „Molas“ ar „Savas“ teks užverti duris, bus galima įsigyti tik pačių būtiniausių prekių.

Nujausdami artėjančius griežtinimus, kauniečiai sekmadienį plūstelėjo į parduotuves, dieną buvo užimtos kone visos automobilių stovėjimo vietos Pramonės prospekto „Maximos“, „Lidl“, „Senukų“ aikštelėse. Panaši situacija užfiksuota Savanorių prospekto ir Jonavos gatvės „Maxima“ prekybos centruose, prie „Megos“ bei „Savo“.

Buvusiai Vyriausybei nutarus sumažinti automobilių stovėjimo vietų skaičių iki 20 proc., Kauno „Akropolyje“ klientams paliktos tik 470 vietų, „Megoje“ – 500. I. Šimonytė pažymėjo, kad aikštelių ploto ribojimas sulig naujais karantino reikalavimais atšaukiamas bei vylėsi gyventojus per ateinančias dvi dienas masiškai nepulsiant apsipirkinėti.

„Kadangi tai yra darbo dienos, manau, jos preziumuoja žmonių užimtumą kuo nors kitu nei vykimas į prekybos centrus. O tą anšlagą, kurį teko matyti šį savaitgalį, sunku bus sumušti. Tikiuosi, gyventojai rimtai pažiūrės į sprendimus, kuriuos teko priimti šiai Vyriausybei, ir per ateinančias dvi dienas nevažiuos ten, kur gali būti daug žmonių“, – spaudos konferencijoje po posėdžio sakė I. Šimonytė.

Nuo trečiadienio taip pat bus draudžiama išvykti už savo savivaldybės ribų, nebent vykstama į darbą, laidotuves, dėl būtinosios medicinos pagalbos ar į sau priklausančius namus kitoje savivaldybėje. Šis draudimas galios iki sausio 3 dienos.

Įvedamas ir draudimas išvykti iš namų, nebent tai susiję su darbu, apsipirkimu parduotuvėje, vykstama į laidotuves, gydymo įstaigą, prižiūrėti savimi pasirūpinti negalinčių asmenų. Vienos šeimos nariams bus galima išvykti pasivaikščioti atviroje vietoje.

Daugiau apie sugriežtintus karantino reikalavimus skaitykite čia, apie žmonių judėjimo ribojimus ir jų užtikrinimą – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA