Kauno kolegijos „Praktikos ir karjeros dienos“: ateities perspektyvos darbo rinkoje | Kas vyksta Kaune

Kauno kolegijos „Praktikos ir karjeros dienos“: ateities perspektyvos darbo rinkoje

Organizatorių nuotr.

Praeitą savaitę, persikėlęs į virtualią erdvę, sugrįžo vienas didžiausių Kauno kolegijos renginių – „Praktikos ir karjeros dienos‘20“. Daugiau nei dvi savaites – lapkričio 11–27 dienomis – trukęs renginių ciklas subūrė įvairių sektorių įmones, įstaigas bei organizacijas skatindamas akademinį jaunimą užmegzti karjeros keliui naudingus ryšius, atrasti savanorystės, praktikos bei darbo galimybes.

Ateities perspektyvos – virtualioje erdvėje

Nepaisant to, kad tarp verslo ir akademinio jaunimo nebuvo gyvo kontakto, studentai ir moksleiviai noriai susirinko susipažinti su įmonėmis bei klausytis pranešimų virtualiu būdu. Renginio organizatoriai rūpinosi, kad dalyvius pasiektų kokybiškas, jauniesiems specialistams aktualus turinys CV rengimo, motyvacinio laiško rašymo, pasiruošimo darbo pokalbiui, savanorystės ir panašiomis temomis.

Jaunieji dalyviai atskleidžia, kad „Praktikos ir karjeros dienose’20“ įvykę virtualūs susitikimai ir pokalbiai ne vienam jų pagelbėjo ieškant patrauklios darbo ar praktikos vietos, mezgant naujas pažintis, susipažįstant su rinkos naujovėmis, renkantis baigiamojo darbo temą bei ieškant informacijos apie darbo rinkos galimybes.

Kauno kolegijos „Praktikos ir karjeros dienos’20“ / Organizatorių nuotr.

Dalyvavimo renginyje naudą drąsiai įvardina ir įmonės: teikdamos atsiliepimus jos pabrėžia įdirbį formuojant potencialių darbuotojų tinklą, atsakingo darbdavio įvaizdžio formavimą tarp jaunimo, bendradarbiavimo su Kauno kolegija tęstinumo plėtojimą.

„Kauno kolegijos „Praktikos ir karjeros dienos‘20“ yra puiki galimybė papasakoti studentams apie mūsų įmonės vertybes, praktikos galimybes ir kolegų sėkmės istorijas, kurios, tikime, gali įkvėpti ne vieną studentą siekti savo užsibrėžtų tikslų. Be to, tai galimybė surasti talentingus ir mūsų įmonės vertybes atitinkančius studentus, kurie atlikę praktiką, toliau tęs karjerą mūsų įmonėje“, – įspūdžiais dalijasi „Centric IT Solutions Lithuania“ Talentų pritraukimo specialistė Jurga Schulze.

Šiemet renginyje be pagrindinio partnerio „TransUnion Baltic“, dalyvius pasitiko tokios žymios įmonės kaip: „Freda“, „Bitė Lietuva“, „Centric IT Solutions Lithuania“, „Hostinger“, Evolution Lithuania“, „Hollister Lietuva“ ir daugelis kitų informacinių technologijų, transporto ir logistikos, finansų, vadybos, chemijos, maisto pramonės, energetikos, statybų, baldų pramonės, prekybos įmonių bei nevyriausybinių organizacijų.

Kauno kolegijos „Praktikos ir karjeros dienos’20“ / Organizatorių nuotr.

Gausybė renginyje dalyvavusių įmonių ir pašnekovų bei šimtai suinteresuotų studentų ir moksleivių, susibūrę virtualioje erdvėje, įrodė, kad šis renginys yra ypač svarbus ir vertingas. Aktyvus įsitraukimas į virtualias diskusijas, susitikimus bei pokalbius atskleidė jaunų žmonių motyvaciją ir norą domėtis savo karjera ir ateities perspektyvomis.

Karjeros galimybės išlieka net ir renginiui pasibaigus

Nors karjeros dienos baigėsi, renginiui sukurta interneto svetainė sėkmingai veikia toliau norintiems leisdama lengvai kandidatuoti į praktikos ir darbo vietas.

„Pastebėjus jaunimo aktyvumą bei renginio teikiamą naudą ir netradiciniame formate, nuspręsta Karjerosdienos.lt platformą palikti veikti toliau. Čia akademinis jaunimas ir toliau galės daugiau sužinoti apie dominančias įstaigas, įmones ar organizacijas, užmegzti karjeros keliui naudingus ryšius, atrasti savanorystės, praktikos bei darbo galimybes. Įmonės ir kitos organizacijos gali pristatyti savo veiklą, kelti praktikos ir darbo skelbimus, susipažinti su jaunaisiais specialistais“, – sumanymo privalumus atskleidžia Kauno kolegijos Karjeros centro vadovas Mindaugas Samuolaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA