Premjeras prabilo apie Vėlinių savaitgalį: susitikime kapinėse | Kas vyksta Kaune

Premjeras prabilo apie Vėlinių savaitgalį: susitikime kapinėse

delfi.lt 2020/10/20 19:54
R. Tenio nuotr.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis užsiminė, kokių rekomendacijų gali reikėti laikytis Visų Šventųjų ir Vėlinių savaitgalį.

Antradienį, dalyvaudamas TV3 laidoje „Dienos pjūvis“ premjeras teigė, kad itin griežtų priemonių, valdant koronaviruso pandemiją neprireiks, jei laikysimės tam tikrų taisyklių.

„Pavyzdžiui, laukia tas savaitgalis, kai važiuosime lankyti artimųjų kapų. Vėlgi, tai yra gerai, kad lauke. Bet aplankę kapus nevažiuokime pas gimines, artimuosius, tėvus. Susitikime kapinėse – lauke, dėvėkime kaukes, išlaikykime socialinį atstumą“, – TV3 laidoje „Dienos pjūvis“ antradienį pasakojo premjeras S. Skvernelis.

Delfi primena, kad trečiadienį Vyriausybė imsis Ekstremalios situacijos keitimo, planuojama visas šalies savivaldybes pagal padėtį jose suskirstyti į tris spalvas: raudoną, geltoną ir žalią.

Premjeras Saulius Skvernelis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nuteikinėja visuomenę rengtis dviejų savaičių pauzei nuo visuomeninio gyvenimo. Jau trečiadienį Vyriausybė spręs iki dviejų savaičių ilginti moksleivių rudens atostogas, taip pat bus svarstomi papildomi renginių ribojimai.

Kaip jau skelbta, kasmetines moksleivių rudens atostogas bus svarstoma pratęsti iki dviejų savaičių. Paprastai jos trunka savaitę.

Sveikatos apsaugos ministras, Ekstremalios situacijos operacijų vadovas A. Veryga kol kas negalėjo atsakyti, ar bus sprendžiamas klausimas ir dėl galimybės tėvams gauti nedarbingumą, kad tą papildomą savaitę galėtų rūpintis vaikais.

„Negaliu dar pasakyti dėl biuletenių, nes tai nėra visiškai mūsų sritis. Net, jeigu ir būtų toks poreikis, tą turėsime derinti su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija“, – sakė A. Veryga.

Pasak sveikatos apsaugos ministro, kartu planuojama peržiūrėti ir ribojimus, kurie yra susiję su susibūrimais, su renginiais, įvairiomis pramogomis.

„Neužtenka, kad tik vaikai neitų į mokyklą, jie neturėtų ir kitur kur nors susirinkti – į kažkokias pramogas, susibūrimus“, – sakė A. Veryga.

Ministras kol kas negalėjo patikslinti, ar tokie renginiai apskritai būtų draudžiami, ar būtų keliami papildomi reikalavimai. Pasak A. Verygos, sprendimai dėl to, tikėtina, bus šią savaitę.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA