Kaunietis A. Gelažninkas Rukloje buvo nepavejamas | Kas vyksta Kaune

Kaunietis A. Gelažninkas Rukloje buvo nepavejamas

LMSF „Facebook“ puslapio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šeštadienį Rukloje vyko Lietuvos Cross Country čempionato ir Taurės trečiasis etapas – poligone, kuriame grūdinasi Lietuvos kariai, tvyrant dakariškam 30 laipsnių karščiui sunkių išbandymų sulaukė ir motociklininkai. Kaip skelbiama Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) pranešime, iš viso susirinko daugiau nei 150 dalyvių, o bendroje įskaitoje triumfavo kaunietis Arūnas Gelažninkas.

Nustebino net visko mačiusius

Pirmieji du etapai, nurodo LMSF, vyko Kalvarijos trasoje ir „Crazy fermoje“ prie Vievio. Abiejuose bendroje įskaitoje užtikrintai nugalėjo Dakaro ralio dalyvis A. Gelažninkas, į Ruklą šį kartą atvykęs tiesiai iš 1006 km lenktynių Palangoje.

Arūnas pastebėjo, kad varžybų teisėjas Žilvinas Kazakevičius suformavo visiškai naują trasą. Ji nustebino net jau anksčiau važiavusius Gaižiūnų smėlynuose.

„Turėjau idėją surengti tikrą lietuvišką Dakarą. Kad būtų sunku, bet išvengtume traumų. Kadangi trasa sausa ir labai dulka, stengiausi
mažinti vidutinį greitį, trasas, kiek įmanoma, išdėlioti miške“, – paaiškino teisėjas Ž. Kazakevičius.

Atvyko motokroso meistrai

Pasak A. Gelažninko, smagu, kad į Cross Country varžybas atvyko Lietuvos motokroso meistrai. Pavyzdžiui, motokroso 2019 m. MX1 čempionas Domantas Jazdauskas.

„Motokroso varžybų dalyviai pripratę ne tik prie trumpesnės, bet ir aiškesnės trasos, kuriai nereikia navigacijos įgūdžių. Tad jie neturi ir nesužymėtos kuoliukais miško trasos. Be to, važiuojant dvi valandas, reikia protingai paskirstyti jėgas.

Taigi jiems reikės prisitaikyti prie kitokių sąlygų, tai bus rimtas iššūkis. Tačiau tokia stiprių atletų konkurencija labai džiugina, tikiuosi, kada nors pajėgią Enduro ralio rinktinę galėsime išsiųsti į pasaulio čempionatą“, – sakė A. Gelažninkas.

Motokroso čempionas D. Jazdauskas sakė atvykęs išbandyti savo ištvermės, jam buvo smalsu pasižiūrėti, kaip seksis atlaikyti tempą dvi
valandas. „Nuo pat mažens svajoju apie Dakarą, o šios Cross Country varžybos yra mažas žingsnelis arčiau svajonės“, – paaiškino sportininkas.

Beje, į Gaižiūnų poligoną išmėginti jėgų atvyko ir kitas motokroso meistras Dovydas Karka, nusprendęs debiutuoti šioje disciplinoje.

Drama iki paskutinės akimirkos

Motociklininkai ir keturratininkai varžėsi keliose klasėse. Jauniausi ir mėgėjai važiavo valandą, pažengę – pusantros, o profesionalai
ištvermę bandė ir greitį smėlynuose demonstravo dvi valandas.

Varžybos prasidėjo tikra drama – A. Gelažninkui dingo dvi pavaros, į priekį išsiveržė D. Jazdauskas. Deja, paskutiniame rate jam baigėsi degalai.

Patirties apskaičiuojant degalų kiekį pritrūko ir D. Karkai, todėl trečiajame etape, net ir susidūręs su motociklo gedimais, pirmasis bendroje įskaitoje finišavo A. Gelažninkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA