Nuvykus į Kauno pilies žiedą paaiškėjo, kodėl ketvirtadienio rytą buvo uždarytas eismas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Nuvykus į Kauno pilies žiedą paaiškėjo, kodėl ketvirtadienio rytą buvo uždarytas eismas (papildyta)

Vaidas Pilkauskas 2020/07/02 07:41
Kas vyksta Kaune nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcijai ketvirtadienio rytas prasidėjo itin anksti. Trečiadienį Kauno miesto savivaldybei išplatinus informaciją, kad ankstų ketvirtadienio rytą bus uždarytas eismas Kauno pilies žiede ir detaliau nepaaiškinus, dėl kokių priežasčių, nuvykus į vietą paaiškėjo, kad čia filmuojamas vaizdo klipas, miesto žiedinę sankryžą paverčiant tikra drifto trasa.

Dar prieš 3 valandą nakties, šalia prekybos centro „Iki“ naktinėjantys kauniečiai galėjo stebėti nebūdingą tokiam ankstyvam rytui veiksmą. Keli drifto sportui parengti „BMW“ automobiliai, ekstremaliems triukams atlikti naudojamas motociklas, keliasdešimt operatorių, aptarnaujantis personalas.

Pradėjus švisti, apie 4 val. ryto, vyko pirmieji bandomieji važiavimai. Automobiliai ir motociklas raižė Kauno pilies žiedo važiuojamąją kelio dangą, joje palikdami ryškius padangų įspaudus. Po kelių važiavimų baltos linijos, žyminčios eismo juostas, tapo beveik nematomos ir pasidengė svylančios padangų gumos sluoksniu. Bent septyni policijos ekipažai blokavo įvažiavimus į Kauno pilies žiedinės sankryžos prieigas.

Kaip su portalu „Kas vyksta Kaune“ teigė susisiekę skaitytojai, sportinių automobilių riaumojimas tarp 4 ir 6 val. ryto buvo girdimas Vilijampolėje, ties Varnių tiltu ir kai kuriose Šilainių mikrorajono dalyse.

Pastebima, kad vykstant filmavimui, buvo keliamas nemenkas triukšmas, apie kurį vietos gyventojai nebuvo iš anksto informuoti. Teritorija, kurioje vyko lenktynių veiksmą primenantis siužetas, nors ir buvo ankstus rytas, nebuvo atitverta atskiriant pėsčiuosius nuo važiuojamosios dalies, nebudėjo medikai, filmavimo metu kursavo viešasis transportas.

Kaip veiksmo vietoje teigė vienas iš kūrybinės grupės komandos narių, renginys su Kauno miesto savivaldybe suderintas, jie turėtų pasirūpinti ir teritorijos sutvarkymu po filmavimo, nuvalyti kelio dangą.

Kelio danga po drifto filmavimo / Kas vyksta Kaune nuotr.

Trečiadienį miesto savivaldybei išplatinus eismo schemą ir pranešus apie kelioms valandoms uždaromą žiedinę sankryžą, paskelbta, kad visi privažiavimai prie Kauno pilies žiedo ankstyvo ryto valandomis bus protarpiais uždaromi dėl ten vyksiančių darbų. Savivaldybės atstovų pasiteiravus papildomai, buvo atsakyta, kad vyks intensyvūs filmavimo darbai, todėl reikalinga atlaisvinti važiuojamąją gatvės dalį aplink žiedą, o konkrečios priežasties neįvardinta, kad į veiksmo vietą neprišaukti smalsuolių, kurie papildomai apsunkintų procesą.

Dėl ekstremalaus siužeto vaizdo klipo filmavimo Kauno pilies žiede, buvo panaikinti skiriamieji eismo juostų kuoleliai, kad lenktynininkai, slysdami šonu, galėtų įsitekti į staigų posūkį.

Papildyta 08.49 val.

Kauno miesto savivaldybė patvirtino, kad uždarius eismą ties Kauno pilies žiedu, buvo filmuojamas vaizdo klipas. Pasak, savivaldybės, maištingas vaizdo klipas dienos šviesą turėtų išvysti jau artimiausiomis dienomis.

Automobilių keliamas triukšmas buvo girdimas Žaliakalnyje, Senamiestyje ir dalyje Vilijampolės, tačiau miesto atstovai apgailestauja, kad kauniečiams šįryt teko pabusti anksčiau ir žada, kad tai nepasikartos.

Eismas Kauno pilies žiedu jau vyksta įprastine tvarka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA