Lietuvoje – dar 12 naujų koronaviruso infekcijos atvejų | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje – dar 12 naujų koronaviruso infekcijos atvejų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyta jau 1616 koronaviruso susirgimų. Pranešama apie 12 naujų koronaviruso atvejų, pasveiko 1135 žmonės.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 23 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 1616, sergančių žmonių skaičius – 410.

SAM praneša, kad per vakar dieną patvirtinta 12 naujų COVID-19 susirgimų.

Mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 63, užsikrėtusių koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių – 8. Pasveikusių žmonių skaičius – 1135. Izoliacijoje 453 žmonės.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos gegužės 23 d. 7 val. duomenimis, per vakar dieną ištirti 5839 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, iki šiol iš viso ištirti 264882 ėminių (iš jų – 87434 iš mobilių punktų).

Koronaviruso tyrimai / Visuomenės informavimo grupės nuotr.

Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai.

NVC primena, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami.

Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA