Oficialu: Kaune baigiamas šildymo sezonas | Kas vyksta Kaune

Oficialu: Kaune baigiamas šildymo sezonas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu baigiamas 2019–2020 metų šildymo sezonas.

Kaip nurodoma savivaldybės pranešime spaudai, esant poreikiui, gyventojai savo pastatus gali šildyti ir pasibaigus šildymo sezonui. Tam tereikia gyventojų daugumos balsais nuspręsti vėl įjungti šildymą pastate ir apie tai pranešti savo namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojui.

Savo ruožtu, sistemų prižiūrėtojas arba namą administruojanti įmonė (ar bendrijos pirmininkas) apie gyventojų sprendimą toliau šildytis turi informuoti šilumos tiekėją.

Svarbu žinoti, kad kompensacijos už šildymui suvartotą šilumą nuo oficialios šildymo sezono baigimo datos nėra skaičiuojamos. Jos skaičiuojamos tik už šilumą, sunaudotą karštam vandeniui ruošti. Praėjusiais metais šildymo sezonas Kaune baigtas balandžio 23 dieną.

„Kas vysta Kaune“ primena, kad šildymo sezono pabaiga įprastai skelbiama, kai vidutinė oro temperatūra tris paras iš eilės yra ne mažesnė nei 10 laipsnių šilumos. Nors teisinėje bazėje šios nuostatos nebeliko, miestai toliau vadovaujasi objektyviais temperatūros duomenimis kaip gairėmis sprendimui priimti.

Pernai radiatoriai Kauno daugiabučiuose ir įstaigose atvėso balandžio 23 d., 2018 m. šildymo sezonas baigtas balandžio 11 d., o 2017 m. – tik gegužės 3 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA