Savivaldybes netrukus pasieks pirmieji kompiuteriai skirti nuotoliniam mokymuisi | Kas vyksta Kaune

Savivaldybes netrukus pasieks pirmieji kompiuteriai skirti nuotoliniam mokymuisi

BNS 2020/04/03 09:13
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį savivaldybes pasieks pirmieji 2 tūkst. kompiuterių, skirtų nuotoliniam mokymuisi, sako Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Tomas Daukantas.

„Šiandien savivaldybes pasieks pirmieji 2 tūkst. kompiuterių, yra padovanotų jau 500 „Telia“ naujų kompiuterių, taip pat turime apie 500 panaudotų, bet veikiančių. Visa tai pasieks jau šiandien savivaldybes“, – LRT radijui penktadienį sakė T. Daukantas.

Anot jo, kitą savaitę savivaldybes turėtų pasiekti dar 8 tūkst. kompiuterių pagal sudarytą sutartį, o iš viso per kitą savaitę planuojama pristatyti apie beveik 20 tūkst. kompiuterių.

Kanclerio teigimu, mokiniams, kurie neturi interneto paslaugos, ji taip pat bus suteikta.

„Telekomunikacijų operatoriai aktyviai dalyvauja prisidėdami tiek dovanomis, tiek paslaugomis. Šiandien „Tele2“ įteikė 2 tūkst. SIM kortelių su internetine paslauga, su pakankamai dideliu kiekiu interneto, kur ministerija perka, kur nebegausim tiek dovanų, pirksim internetinę paslaugą, ir tiems keliems mėnesiams interneto prieiga bus užtikrinta su kompiuteriais“, – sakė T. Daukantas.

„Savivaldybės irgi vertina, ar šeimose yra wifi ryšys, ar turi internetą, jei ne, suteikinėja“, – pridūrė jis.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) nuotoliniam mokymuisi praėjusią savaitę nusprendė nupirkti 35 tūkst. kompiuterių, kurių trūksta socialiai remtiniems vaikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA