Kaune – vienintelė pasaulyje Kalėdų eglutė su radijo stotimi | Kas vyksta Kaune

Kaune – vienintelė pasaulyje Kalėdų eglutė su radijo stotimi

R. Tenio nuotr.

Kaune sužibus kosminei kalėdinei eglutei, jau antrą kartą Rotušės aikštėje ir „Kas vyksta Kaune“ naujienų portale suskambo didelio populiarumo sulaukęs šventinis radijas. Neatmetama galimybė, kad tai vienintelė eglutė pasaulyje, turinti savo radijo stotį.

Interaktyviam sumanymui įgyvendinti pasitelkta „cloud“ tipo programinė įranga, naudojama internetinėms radijo stotims aptarnauti. Ji geba realiu laiku generuoti vartotojų pageidavimus ir juos automatiškai įtraukti į grojaraštį.

Būtent todėl Kauno Kalėdų radijo klausytojai gali patys nuspręsti, kada ir kiek kartų kokia mėgstama daina skambės. Muzikiniame tik švenčių metu veikiančios radijo stoties grojaraštyje įtraukta maždaug tūkstantis kūrinių.

Kadangi prie eglutės dažnai einame ne po vieną, o su draugų kompanija ar artimaisiais, tam, kad savosios dainos prie Kauno eglutės galėtumėte sulaukti greičiau, galite pasinaudoti nedidele gudrybe.

[susije_video kurie=””]

Kiekvienas savo mobiliuosiuose telefonuose turi nueiti į Kauno Kalėdų radijo nuorodą „Kas vyksta Kaune“ portale ir maždaug tuo pačiu metu užsakyti tą patį kūrinį. Kadangi grojaraštis generuojamas realiu laiku – kažkuriai dainai surinkus daugiau užsakymų, eilėje ji kyla į viršų.

Tik startavus radijo stočiai, dainų užsakymų sulaukta itin daug – maždaug po kelis šimtus į dieną. Šiais metais kauniečiai ir miesto svečiai dažniausiai nori girdėti Mariah Carey „All I Want For Christmas Is You“ ir lietuviškos muzikos legendos Stasio Povilaičio atliekamą kūrinį „Vėl švieski“.

Kauno Kalėdų radijas Rotušės aikštėje skamba kiekvieną dieną iki Trijų karalių, sausio 6 d. Radijo stotis šventiniame miestelyje išjungiama nakties metu ir kai aikštėje vyksta kiti renginiai. Šventinė radijo stotis visą parą transliuojama ir „Kas vyksta Kaune“ naujienų portale.

Didelio kauniečių susidomėjimo sulaukia ne vien kalėdinis radijas, bet ir paštas. Šiai akcijai paruošta keli tūkstančiai nuotaikingų „kosminių“ atvirukų, kuriuos galima rasti Kauno centre esančiose kavinėse ir kalėdinio miestelio informacijos namelyje.

Norint išsiųsti sveikinimą artimiesiems ar draugams, tereikia atviruką įmesti į kalėdinio pašto dėžutę Rotušės aikštėje ir siuntimu bus pasirūpinta nemokamai.

Miestiečiai taip pat linksmai ir turiningai leidžia laiką įvairiose kosminio Kalėdų miestelio veiklose. Prie telefono būdelės Rotušės aikštėje vakarais nusidriekia eilės – lankytojams smalsu išgirsti Kalėdų Senelio balsą ir išvardinti jam savo norų sąrašus.

Kasdien veikiančios dirbtuvėlės kviečia svečius įdomiems užsiėmimams – nuo medinių atviručių ar saldumynų gamybos iki muzikos pamokų. Čia ypač aktyviai dalyvauja mažieji svečiai.

Visi norintieji prie ryškiaspalvės Kalėdų eglės puošnumo gali prisidėti iš namų atnešę savo žaisliuką su palinkėjimu.

Pramogauti Rotušės aikštėje įsikūrusioje Kalėdų planetoje miestiečiai gali nuo pat ryto iki 22 val.

Generalinis renginio rėmėjas – Kauno „Akropolis”. Visa informacija ir nuolat pildomas šventinių renginių kalendorius čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA