Atsakė į kauniečių kritiką: greitai baisių palatų neliks nė kvapo | Kas vyksta Kaune

Atsakė į kauniečių kritiką: greitai baisių palatų neliks nė kvapo

Kauno klinikinės ligoninės, skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno klinikinės ligoninės Vaikų infekcinių ligų skyriuje besigydžiusių pacientų artimiesiems pasibaisėjus palatų ir sanitarių mazgų būkles, gydymo įstaigos atstovai informavo, kad patalpų atnaujinimas jau įsibėgėjęs. Greitai visos palatos turėtų švytėti, esą tikrai netrūksta ligoninėje ir medicininių priemonių.

[galerija kiek=”4″]

Kauniečiams su „Kas vyksta Kaune“ pasidalijus dešimtmečius neremontuotų palatų vaizdais, Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas gydymo įstaigos vardu atsiprašė dėl pacientų patiriamų nepatogumų, kol skyriuje vyksta remonto darbai.

„Vis dėlto jie neišvengiami norint turėti estetišką ir šiuolaikišką aplinką, nes ir pats skaitytojas rašo apie prastą neremontuotų palatų būklę“, – pastebėjo S. Tvirbutas.

Kaip nurodė Kauno klinikinės ligoninės atstovas, šiuo metu intensyviai vyksta Vaikų ligų I skyriaus renovacija: suremontuotos 8 palatos, kur gydomi neuroinfekciniai ir išbertieji pacientai, 10 remontuojama šiuo metu ir dar 8 liko neremontuotos.

Taip pat kitais metais bus suremontuotos ir kelios likusios nerenovuotos palatos Vaikų ligų II skyriuje, tad greitai visi vaikų gydymo padaliniai – pradedant priėmimo, intensyvios terapijos ir baigiant stacionaro skyriais – bus visiškai suremontuoti.

„Mus nustebino skaitytojo teiginiai apie probiotikus – jų visada turime ir lašų pavidalu, jei pacientai yra iki trejų metų amžiaus, ir kapsulėmis vyresniems. Taip pat niekada netrūksta medikamentų, kurie reikalingi visų mūsų ligonių gydymui. Skyriuje užtektinai turime ir termometrų, pacientams jų atsivežti nereikia“, – tvirtino S. Tvirbutas, patikinęs, kad aiškinamasi, kodėl publikacijos herojų patirtis kitokia.

Vaikų ligų skyriai esą visiškai aprūpinti muilu ir kitomis higienos priemonėmis. „Jei jų palatoje netikėtai pritrūkstama, labai kviečiame pacientus netylėti ir iškart kreiptis į personalą. Be to, muilo ir dezinfekcinio skysčio yra prie kiekvienos palatos įėjimo. Norime pabrėžti, kad ir neremontuotose patalpose santechnikos įrenginiai yra tvarkingi bei gerai veikiantys“, – aiškino komunikacijos specialistas.

Palatos langai į koridorių, jo teigimu, neuždengiami pagal nustatytą tvarką dėl mažųjų pacientų saugumo. O mokestis už nakvynę ligoninėje slaugančiam asmeniui, jei pacientas yra vyresnis kaip trejų metų amžiaus, taikomas laikantis Sveikatos apsaugos ministerijos įsakymo (nr. 329, papildytas 2014 m. birželio 6 d. Nr. V-661).

„Norime paraginti besigydančius pas mus pacientus drąsiai kreiptis į skyrių vadovus arba administraciją įvairiais klausimais, kad būtų išvengta nesusipratimų“, – patarė S. Tvirbutas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA