Š. Matijošaitis apie „Magnum“ statybas: netrukus darbai taps daug pastebimesni | Kas vyksta Kaune

Š. Matijošaitis apie „Magnum“ statybas: netrukus darbai taps daug pastebimesni

„Vičiūnų grupės“ nuotr.

Vieno didžiausių verslo kompleksų šalyje statybos nestojo ir šaltuoju metų laiku, šiuo metu baigiamas bene sudėtingiausias jų etapas, o „Magnum“ pradeda sparčiai stiebtis į viršų. Kaip teigiama „Vičiūnų grupės“ pranešime, artimiausiu metu bus baigti griauti ir statybvietėje likę „Respublikos“ vaiduoklio griaučiai.

„Baigėme atsakingiausią ir sudėtingiausią rudenį pradėtų darbų etapą – vieno iš „Magnum“ bokštų pamatų rengimą ir jėgos grindų betonavimą, pastatas jau stiebiasi į viršų. Vos už keliasdešimties metrų – Nemunas, todėl iš pradžių rangovų darbui įtaką darė ir svyruojantis vandens lygis statybvietėje.

Čia veiks viena didžiausių dviaukščių požeminių automobilių stovėjimo aikštelių mieste, tad kasamasi buvo tikrai giliai. Iš viso jėgos grindims sunaudota apie 2500 m³ betono. Apibendrinant, statybų bendrovė „Kaminta“ su šiuo nelengvu etapu susidorojo puikiai“, – sako būsimojo komplekso savininkės „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Pasak jo, pastatui išdygus iš po žemių, darbų progresas taps gerokai pastebimesnis, o naujojo statinio karkasas pakeis griauti netrukus baigsimus „Respublikos“ griaučius.

„Nuo pat „Magnum“ statybų pradžios griovimo darbus baigti planavome kai biurų pastatas iškils į paviršių – po griovimo likusią skaldą ir naudosime ertmėms aplink naująjį statinį užpildyti bei teritorijai išlyginti. Kiek tiksliai jos prireiks, paaiškės tik artimiausiomis savaitėmis, tuo tarpu likusi skalda bus išvežama iš statybvietės“, – apie darbų eigą pasakoja Šarūnas Matijošaitis.

Didžiausias Kaune 21 000 kv. m ploto A+ energinės klasės kompleksas pasižymės žaliosiomis savybėmis ir nedideliais išlaikymo kaštais. Išmanųjį verslo centrą valdys automatinė pastato valdymo sistema (PVS), kuri parinks tinkamiausią mikroklimatą darbuotojams, šildymui ir vėdinimui naudos atsinaujinančius energijos šaltinius, reguliuos taupųjį LED apšvietimą ir autonomiškai valdys biuro kaštus.

Alternatyviais būdais į darbą keliaujantiems žmonėms bus įrengta 80-ies vietų dviračių saugojimo aikštelė su dušais bei persirengimo kambariais, čia veiks ir elektromobilių įkrovimo stotelės.

Pirmame priešais Nemuno salą įsikursiančio komplekso aukšte įmonėms bus siūlomos komercinės patalpos, numatyta maitinimo įstaigų įvairovė, pritaikyta šiuolaikinių biurų darbuotojų poreikiams. „Magnum“ taip pat veiks pagal poreikį transformuojamos konferencijų salės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA