Kauniečių piketas tęsiasi: prie savivaldybės – palapinių miestelis | Kas vyksta Kaune

Kauniečių piketas tęsiasi: prie savivaldybės – palapinių miestelis

R. Tenio nuotr.

Vakar rašėme apie kauniečius, protestavusius prieš naująjį Darbo kodeksą. Nuo 19 valandos jie žygiavo nuo Rotušės aikštės iki Miesto sodo, kuriame, pasirodo, dalis liko nakvoti.

„Kaune vakar organizavome protestą prieš naujo Darbo kodekso priėmimą. Eisenai pasibaigus, grupelė protestuotojų „okupavo“ miesto sodą su palapinėmis ir idėja, kad miesto sodas – vieša erdvė, kuri priklauso piliečiams“, – pasakojo vienas iš „Protestivalio“ dalyvių.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius teigė, kad pas protestuotojus buvo atvykę viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ir paskatino juos susitvarkyti aplinką. Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, protestuotojai buvo iškabinę plakatus ant medžių, o tai yra draudžiama.

Patys protestuotojai atvykusiems pareigūnams teigė, jog visa tai – ne susirinkimas, o meninė instaliacija, kurioje palapinės – viso labo dekoracijos.

Protestuotojai žada nesitraukti iš miesto sodo tol, kol nebus atsižvelgta į jų reikalavimus. „Kol kas, kaip matome, Seimas išsisukinėja ir net nukėlė šiandienos balsavimą į kitą savaitę, nes profsąjungos organizuoja protestą prie Seimo rūmų“, – teigė jie ir palygino šį žingsnį su Ispanija, kuomet tūkstančiai žmonių išėjo į gatves, protestuodami prieš valdžios ketinimus.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog „Protestivalio“ dalyvių tikslas – reikalauti, jog nebūtų piimtos tam tikros Darbo kodekso pataisos, pagal kurias būtų įteisinama neapibrėžto darbo sutartis, lengvesnės sąlygos darbuotojų atleidimui, darbo valandų skaičiaus didinimas, bet ir keletas naujų prašymų.

Aktyvistai taip pat nori, jog būtų užtikrinta teisė į visuomenės gerovę, apribojimų susirinkimų laisvei panaikinimą bei „Visuotinio streiko fondo“ steigimą tam, kad streikas taptų tikru darbo ekonominių interesų gynimo įrankiu ir būtų įteisinti solidarumo streikai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA