V.Matijošaičio gydytojas: Kaunas vėl turės merą | Kas vyksta Kaune

V.Matijošaičio gydytojas: Kaunas vėl turės merą

R. Tenio nuotr.

Antradienį 12 val. Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis išleistas iš ligoninės. Jį pasitikti atvyko sūnus Dainius ir patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevičius. Prieš išvykstant jis su gydžiusiu širdies chirurgu profesoriumi Rimantu Benečiu žiniasklaidai surengė trumpą spaudos konferenciją.

[galerija kiek=”12″]

Kaip tikino profesorius, meras į ligoninę birželio 4 d. guldytas išsamiems tyrimams, nes negalėjo tinkamai funkcionuoti. Jam išsamiai tirta širdies kraujagyslių sistema, šiuo metu merui paskirtas gydymas vaistais ir dviejų savaičių reabilitacija ambulatoriškai.

Gydytojas pasakojo pažinojęs mero šeimą, o V. Matijošaičiui negailėjo pastabų dėl nesirūpinimo sveikata: „Jis niekad savim nesirūpino, sudarėme gydymo programą, jei laikysis – sugrįš jėgos”, – kalbėjo prof. R. Benetis.

Jo teigimu, sveikatos sutrikimą sukėlė sudėtingos stresinės situacijos, taip pat įtakos galėjo turėti genetika, kiti rizikos faktoriai.

Meras V. Matijošaitis teisinosi, kad sutrikimus jautė jau senokai, tačiau sveikatos tinkamai neprižiūrėjo, o stacionare jam teko gulėti tik mokyklos laikais: „Visada šiek tiek jaučiau sutrikimus, maniau jie nereikšmingi, beje, profesorius R. Benetis vertė daug kartų ateiti pasitikrinti, neklausiau jo, kaip vyras – daug dirbau ir mažai rūpinausi sveikata”, – kalbėjo meras. Jis tikino, kad į darbą neis dar kelias dienas, paskui jau pradės darbuotis.

Jis pridūrė, kad komandai darbo nebijojo palikti, nes ja visiškai pasitiki.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA