Į Kauno Centrinį knygyną žengia verslas | Kas vyksta Kaune

Į Kauno Centrinį knygyną žengia verslas

R. Tenio nuotr.

Mėnesį trukęs patalpų nuomos konkursas – baigtas, o Kauno Centrinis knygynas Laisvės alėjoje turi naujus šeimininkus. Liepos mėnesį čia veiklą turėtų pradėti prekės ženklą „Pegasas“ valdanti bendrovė „ALG Knygynai“.

„Įvertinę bendrovės veiklos rezultatus įsitikinome, kad šis kandidatas mums yra tinkamas. Nors tai buvo vienintelis konkurso dalyvis, tikime, kad jis sėkmingai plėtos knygyno veiklą ir bus naudingas miestui“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Konkurso sąlygose numatyta minimali patalpų nuomos kaina buvo  10 eurų už kvadratinį metrą, tačiau „Pegasas“ konkurse pateikė 15 eurų siūlymą.

„Džiaugiamės turėdami galimybę padėti miestui išsaugoti kultūros paveldu tapusį Centrinį knygyną. Stengsimės išlaikyti jo veidą ir stilių, kartu ieškosime galimybių, kaip pritraukti daugiau žmonių, galvosime, kaip išnaudoti papildomas patalpas, ruošime renginių planą“, – kalbėjo bendrovės „ALG Knygynai“ direktorė Ligita Šaltienė.

Iki šiol pusė visų knygyno patalpų buvo paverstos sandėliu. Ateityje prekybinė ekspozicija turėtų gerokai išsiplėsti ir užimti apie 80 proc. bendro ploto, kuris siekia 415 kvadratinių metrų. Be to, naujieji šeimininkai privalės išsaugoti dabartinį knygyno interjerą ir ant pastato fasado esančią iškabą. Netgi Centrinio knygyno pavadinimas rinkodaros ir reklamos tikslams privalės būti naudojamas toks pats, nepakeistas. Mažiausiai kartą per mėnesį čia privalės vykti nemokami kultūriniai renginiai.

„Tikimės, kad Kauno Centrinis knygynas džiugins kauniečius ir miesto svečius kaip vieta, kurioje draugaus sena ir nauja, kur tinkamas knygas galės rasti įvairaus amžiaus skaitytojai. Tai vieta, kurioje rašytojai galės susitikti su skaitytojais. Pagalvosime apie renginius ir patiems mažiausiems, būsimiems skaitytojams. Tikime, kad dirbdami kartu su Kauno miesto savivaldybe ir girdėdami kauniečių lūkesčius, sukursime išskirtinę kultūrinę erdvę, kuria galėsime didžiuotis“, – pridūrė L. Šaltienė.

Laikydamiesi konkurso sąlygose pateiktų įpareigojimų, nuomininkai jau susitiko su dabartiniu Kauno centrinio knygyno personalu ir pateikė pasiūlymus dirbti toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA