Maisto kultūros festivalis žlugo: tikėjosi tūkstančių, atėjo vienetai | Kas vyksta Kaune

Maisto kultūros festivalis žlugo: tikėjosi tūkstančių, atėjo vienetai

Š. Kubiliaus nuotr.

Rotušės aikštėje – beveik tuščia, nors čia jau antra diena vyksta maisto kultūros festivalis „Skanaus!“. Renginys, organizuojamas jau antrus metus, turėjo pritraukti minią maisto mylėtojų.

Festivalio išvakarėse organizatoriai žadėjo lankytojams įspūdingą, vasariška nuotaika svaiginantį reginį. Rotušės aikštėje turėjo vykti dietologų konsultacijos, nemokamos paskaitos, ilgiausio stalo vakarienė bei nuotaikingas koncertas bei kitos išskirtinės pramogos.

Festivalyje dalyvaujančių prekeivių nuomone, visą darbą gadino oras.

„Suprekiavau nuo ryto 21 eurą. Gal vakare geriau bus… Nors vis tiek lūkesčiai buvo tikrai didesni“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo vienas prekeivis, į festivalį atvykęs net iš Latvijos.

Kiti prekeiviai pasakojo girdėję, kad penktadienį buvo problemų su elektra ir tai taip pat galėjo būti viena iš nesėkmingos prekybos priežasčių. Kai kurie net pripažino, jog jeigu žinotų, kas laukia atvykus, patys būdami lankytojais turbūt apsilankytų nebent koncerte.

Vaida Skaisgirė portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog nors lūkesčiai buvo didesni, tačiau organizatoriai padarė viską, ką galėjo. „Jaučiamės padarę viską, ką galėjom. Tik gaila, kad žmones tas lietus nugynė į namus, bet nieko nepadarysi“, – teigė ji.

Šeštadienį festivalio dalyvių laukė vienas didžiausių suplanuotų renginių – ilgiausias vakarienės stalas mieste. Tačiau dėl nuo pat ryto besilaikiusio prasto oro, organizatoriai planus pakeitė. Rekordo siekimą nukėlė ateičiai, tačiau pakvietė visus dalyvius simboliškai papietauti Rotušės aikštėje.

„Apie dvyliktą valandą, pamatę, kad lyja ir vėjas pučia beprotiškai, supratom, kad žmonės nesikankins, nebus malonumo iš to maisto valgymo tokiom sąlygom“, – pasakojo V. Skaisgirė. „Tai padarėm tokį mini ilgiausią stalą, į kurį pakvietėm visus čia esančius dalyvius, kavinių, barų, restoranų šefus, pakvietėm vedėjus, kūrybinę komandą ir pasidarėm savo pietų rekordinį stalą Rotušės aikštėj“, – teigė ji.

Išskirtinių pietų metu prie vieno stalo susėdo tokie žinomi žmonės, kaip etiketo žinovas, žurnalistas Giedrius Drukteinis, aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, festivalio organizatoriai Vaida Skaisgirė ir Gediminas Juodeika, stilistas Joringis Šatas ir kiti.

Kalbinti lietaus nepabūgę festivalio lankytojai teigė, jog nenustebtų, kad kitais metais jis ir nebeįvyktų. „Antrus metus? O.. Aš galvojau, čia pirmų metų bandymas“, – nustebo kalbinta kaunietė. „Na, nenustebčiau, kad kitais metais ir nebevyktų jis, su tokia organizacija…“

Tuo tarpu viena iš renginio organizatorių V. Skaisgirė užtikrintai sakė, jog „Skanaus!“ į Kauną kitąmet būtinai grįš. „Tikrai galiu pasakyt, kad darysim. Festivalis auga, šiemet jau žymiai daugiau dalyvių, restoranų“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA