Kauniečiai stebisi: užsukus į parduotuvę, jiems buvo parodytos durys | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai stebisi: užsukus į parduotuvę, jiems buvo parodytos durys

Asociatyvi / „Promo Cash&Carry“ „Facebook“ paskyros nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kauniečiai, kurie mandagiai arba ne taip gražiai buvo išprašyti iš neseniai Savanorių prospekte atidarytos parduotuvės. Pasirodo, vienas prekybos tinklas, veikiantis visoje Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse bei turintis kelias parduotuves Kaune, yra skirtas tik išrinktiesiems.

„Nenoriu būti tas kaunietis, kuris nuolatos viskuo piktinasi – man tiesiog ne vis vien, kaip mes gyvename. Esu apkeliavęs nemažai Europos ir ne tik, buvau labai prabangių drabužių parduotuvėje, beje, apsirengęs ne pačių garsiausių dizainerių drabužiais, bet man pavyko ten patekti bent akis paganyti į įspūdingas kainas. Bet Kaunas šįkart viską nustelbė“, – intriguojančiai pradėjo Tomas.

Ruošdamasis šventei, jis nutarė nuvykti pasižvalgyti į naują „Promo Cash&Carry“ parduotuvę, atidarytą rugsėjo 7 d. prie Savanorių ir Pramonės prospektų (vadinamosios Muravos) sankryžos. Užėjus į parduotuvę, kauniečius pasitiko kliento kortelės skaitytuvas.

Informacijos centre pasiteiravus, kaip reiktų patekti į prekybos centrą, konsultantė, vyro teigimu, pasidomėjo, ar potencialūs klientai yra verslininkai. Atsakius „ne“ esą buvo paklausta, gal žmonės dirba pagal individualios veiklos pažymėjimą. Sužinojusi, kad užsukę kauniečiai yra eiliniai mokesčių mokėtojai, konsultantė mandagiai atsakė, kad jie čia nepageidaujami.

„Sunku patikėti tuo, kad laisvoje šalyje, Europoje, negalėjau patekti į parduotuvę nusipirkti dėžės sulčių. Į šį „Promo“ prekybos centrą mes galėjome pažiūrėti tik pro automobilio langus. Net iškabų nėra niekur, kad parduotuvė tik VIP’ams (labai svarbiems asmenims – aut. past.). Beje, mes buvome ne vieninteliai apgręžti – už mūsų užėjo porelė, kuri taip pat apsisuko“, – pasakojo Tomas.

Tiek Tomas, tiek Jurgita tegalėjo pasigrožėti parduotuvės vitrinomis iš išorės – prekių išsinešti taip ir nepavyko / Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Pilnu krepšiu pirkinių iš to paties „Promo“ išeiti nepavyko ir Jurgitai. „Pasijutome diskriminuojami, nes jokios informacijos, kad ten lankytis gali tik išrinktieji, nepavyko rasti. Svarbiausia, jog pasiteiravus, ar mes negalime patekti vidun, sulaukėme tikrai arogantiško paaiškinimo: „galit, jei esat verslininkai“, – apmaudą liejo moteris.

Anot jos, panašu, kad daug kas nežino šio prekybos tinklo politikos, nes keli kiti verslu neužsiimantys žmonės buvo lygiai taip pat išprašyti lauk. „Svarstome, kuo skiriasi šis „Promo“ nuo esančio „Urmo“ prekybos miestelyje. Ten, sako, visi įleidžiami – visada apsipirkinėdavome: alkoholis, maistas, saldumynai, buities prekės“, – stebėjosi Jurgita.

Kaune iš viso veikia trys „Promo Cash&Carry“ parduotuvės: Savanorių pr. 404A, Pramonės pr. 16 (prekybos miestelis „Urmas“) ir Raudondvario pl. 131. Paskambinus į pastarąją, konsultantė informavo, kad bent jau Raudondvario plente kol kas klientams išduodamos vienkartinės kortelės, kurias reikia palikti kasoje.

Tačiau ir šias laikinas korteles gali gauti tik įmonės ar kitokiu juridiniu pagrindu verslu užsiimantys asmenys. Prieš gerą mėnesį esą dar buvo gaminamos bei išduodamos svečio kortelės, bet dabar akcija nutraukta.

Oficialiame „Promo Cash&Carry“ puslapyje nurodoma, kad tai yra į didmeninę prekybą orientuotas tinklas, skirtas patogiai pirkti didelius kiekius produktų. Teisę lankytis parduotuvėse suteikia kliento kortelė, o ši išduodama Lietuvos ir užsienio įmonėms, dirbantiems pagal verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymėjimą asmenims, ūkininkams.

Parduotuvės „Facebook“ paskyros administratoriai prieš kurį laiką socialiniame tinkle vykusioje diskusijoje tikslino, kad kliento kortelę įsigyti gali ir įvairios įstaigos, organizacijos ir asociacijos, iš esmės – tik juridiniai asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA