Ne visi kauniečiai apie galimą pavojų mieste buvo informuoti tinkamai | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Ne visi kauniečiai apie galimą pavojų mieste buvo informuoti tinkamai

Asociatyvi / PAGD nuotr.
Dalintis:

Trečiadienį, prieš pat vidurdienį, Kauną užliejo įspėjamųjų sirenų garsai, tačiau kauniečiai dalijasi įžvalgomis, jog pratybos praėjo nekokybiškai. Dalis kauniečių skundėsi, jog sirenų iš viso negirdėjo, kiti jas girdėjo tik tada, kai išėjo į lauką ar atsidarė namų langus, treti skundėsi, kad negavo trumpųjų pranešimų, o dar kiti pastebėjo, kad neveikia Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms svetainė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos šiandien vykusio gyventojų perspėjimo sistemos patikrinimo metu testavo garsines įspėjimo sirenas. 3 minutes kaukusios sirenos turėjo pasiekti kauniečius ir pranešti apie galimą pavojų. Išgirdus sirenas, gyventojai privalėjo nedelsiant įsijungti radiją ar televizorių ir išklausyti skelbiamą informaciją bei elgtis pagal pateiktas rekomendacijas.

Perspėjimo sistemos patikrinimo metu gyventojai taip pat turėtų būti informuojami trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Deja, kauniečiai patikrinimo metu liko nusivylę, nes ne visus gyventojus pasiekė sirenų gausmas, trumposios žinutės. Problemų kilo ir su nurodyta svetaine, kurioje būtų galima sužinoti daugiau informacijos apie ekstremalią situaciją.

Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms svetainė / Ekrano nuotr.

„Stipru. Sirenos girdėt, tik atvėrus langą, SMS perspėjimai atėjo po 4 min., kai nustojo kaukti sirenos. Tai belieka dar labiau pasidžiaugti, kad tai tik patikros darbai…“ – apie saugumo patikrinimą komentavo Eva.

„Perspėjimo žinučių negavau, jokių sirenų nesigirdėjo, fainai“, – piktinosi Ieva.

„Sirenos vos girdėjosi, perspėjančio telefono signalo negavom“, – informavo Gražina.

„Juokas pro ašaras…. su tokiom sirenom… Nei SMS, nei garsinio signalo negirdėt… Kažkoks uodo zvimbėjimas… Ką daryt žmonėm, kurie gyvena Kauno. r, kurie neturi mobiliųjų, o ir su klausos sutrikimais žmonių yra pagyvenusių… Kol lango neatidariau nieko nesigirdėjo. Karo metu jūsų toks signalas yra niekam nenaudingas, nes maža dalis gyventojų jį girdi…“ – kritikos rėžė Ieva.

Daugiausiai pastebėjimų dėl tylos buvo sulaukta iš Dainavos mikrorajono. Kiti internautai pranešė, kad sirenų gausmas nebuvo girdimas ir Eigulių, Aleksoto, Žaliakalnio mikrorajonuose. Apie galimą pavojų tinkamai įspėti nesijautė ir Kauno rajono gyventojai, mat sirenų gausom ten taip pat nesigirdėjo.

„Kauno rajone tylu“, – liūdną žinią pranešė Egidijus.

Trumpąsias žinutes gavo irgi ne visi gyventojai, keista aplinkybė, bet įspėjimų negavo net tie gyventojai, kurie telefonuose buvo nusistatę korinio transliavimo funkciją.

8
6
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.