Gausus sniegas netikėtai suvienijo kaimynus – Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Gausus sniegas netikėtai suvienijo kaimynus

Skaitytojos nuotr.
Dalintis:

Portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė istorija, kuri gali tapti gera pamoka visiems, kovojantiems su gausaus sniego padariniais. Nors iš pradžių, kaip dažnai būna, vieno namo gyventojai sniegą valėsi atskirai, galiausiai vienas po kito suvieniję jėgas jie išsivalė visą namo kiemą ir kviečia taip pasielgti kiekvieno daugiabučio gyventojus.

Kaip portalui pasakojo kaunietė, iš pradžių namo, esančio Sargėnuose gyventojai sniegą nusikasė tiek, kad patiems būtų galima išvažiuoti.

„Ryte kasė truputį (kad galėtų iš kiemo į darbus išvažiuoti) mano vyras ir dar du kaimynai. Dienos bėgyje kasė dar vienas kaimynas, bet irgi apie savo mašiną“, – dėstė moteris.

Tiesa, situacija pradėjo keistis vakare, kada tvarkymo mąstai ir dalyvių skaičius po truputį augo.

„Aš vakare grįžus norėjau pasistatyti mašiną (kad ryte neužklimpčiau – kaip buvo šį rytą daugeliui) atsikasiau vietą savo mašinai. Tada pagalvojau, kad reiktų ir pravažiavimą atsikasti, nes į pagrindinę gatvę reiks išvažiuoti. Tai pamatęs prisijungė vienas kaimynas, pradėjome kasti jau visą kiemą, tada prisijungė dar du kaimynai – vienas padėjo kasti, kitas surado druskos pabarstymui, nes po sniegu plikas ledas. Taip mes trise ir dar vienas su pabarstymu nukasėme visą namo kiemą (o name turime 80 butų)“, – pasakojo ji.

Kaunietė taip pat paminėjo, kad šis įvažiavimas priklauso miesto savivaldybei, tačiau ši nėra suinteresuota jo prižiūrėti. Ir nors namas turi paskirtą asmenį, kuris tvarko aplinką, sniego valymas nėra prie to priskirtas.

Ir dar – mūsų pravažiavimas priklauso savivaldybei, nes per kiemą eina įvažiavimas į darželį, todėl kiekvieną rytą vakarą piko metu kieme zuja labai daug mašinų, mums, namo gyventojams, po darbų nėra kur statysis mašinų, o per pusnis tos vietos dar mažiau. Darželiui ir savivaldybei neįdomu nevalyti keliai… Turime [aut. pastaba – aplinką prižiūrintį žmogų], bet ji rūpinasi tik rudenį lapų grėbimu ir vasarą žolės pjovimu. Sniegas – čia jau namo gyventojų problema“, – situacija dalinosi skaitytoja.

23
6
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.