Advokatė R.Kazlauskienė: žyminį mokestį atgausite, net jei byla liko nenagrinėta | Kas vyksta Kaune

Advokatė R.Kazlauskienė: žyminį mokestį atgausite, net jei byla liko nenagrinėta

Tradiciškai pirmadieniais į skaitytojų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė.

Mano civilinė byla buvo palikta nenagrinėta. Ar aš turiu teisę į sumokėto žyminio mokesčio susigrąžinimą?

Remiantis Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodekso 87 str., vienas iš žyminio mokesčio grąžinimo pagrindų – pareiškimo palikimas nenagrinėto, todėl teisę į sumokėto žyminio mokesčio grąžinimą jūs turite. Norėdami pasinaudoti šia teise, kai teismas savo iniciatyva nepriėmė nutarties dėl jo grąžinimo, jūs turite ne vėliau kaip per dvejus metus nuo tos dienos, kurią yra atliktas atitinkamas procesinis veiksmas, kurio pagrindu prašoma grąžinti žyminį mokestį, paduoti teismui pareiškimą. Šio pareiškimo pagrindu teismas priims nutartį dėl žyminio mokesčio grąžinimo, o su šia nutartimi kreipusis į Valstybinę mokesčių inspekciją, ji jums gražins sumokėtą mokestį.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu [email protected]

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA