Jaunieji kūrėjai „Dizaino dienose” ir stebino, ir glumino | Kas vyksta Kaune

Jaunieji kūrėjai „Dizaino dienose” ir stebino, ir glumino

Jau 17 kartą Kaune jaunieji dizaineriai pristatė savo žvilgsnį į madą. Kino teatre “Romuva” dėl kvietimo į tarptautinį seminarą – „Įvaizdžio vadyba: kaip kurti įvaizdį siekiant geriausio rezultato“, kuriame paskaitas skaitys lektorė Paola Maria Russo, varžėsi tuzino kolekcijų kūrėjai.

Pristatyta ir 13 –oji kolekcija – parodomoji. Joje ypatingas dėmesys skirtas linui. Jis tapo svarbiausia medžiaga KTU dizaino ir technologijų fakulteto aprangos inžinerijos antrojo kurso magistrantės Redos Kriščiūnaitės Pavasario/Vasaros 2014 m. kolekcijoje.

Dėl geriausio jaunojo dizainerio vardo besivaržančių mados kūrėjų darbus vertino profesionalai. Komisijai vadovavo dizaineris Seržas Gandžumianas. Komisijos kėdėse taip pat sėdėjo „Inži“ mados galerijos įkūrėja ir direktorė Ingrida Žitkuvienė, įvaizdžio kūrėja Olesė Kekienė, dizaineris Kęstutis Lekeckas, drabužių parduotuvės „Kovaldas“ įkūrėja bei stilistė Aistė Bakaitė.

Žiuri nusprendė, jog geriausiojo titulo nusipelnė Melita Rus ir Marija Valeškaitė, pristačiusios kolekciją „INK“ . Kaip tikino pačios dizainerės: „Ši kolekcija- tai tylus protestas prieš nusistovėjusią discipliną, normas, stereotipinį mąstymą. Tai priešprieša kasdieniai švarai ir tvarkai. Visiems įprastas mokyklos siluetas perteikiamas alternatyviomis medžiagomis ir netradicinių audinių panaudojimu.“

Sėkmingas buvo ir studijos „2A mada“ dizainerės Evelinos Kovalenkinaitės pirmasis bandymas sukurti avangardinių drabužių kolekciją. „MOrengia“ – baltos spalvos šventė, primenanti baltų skulptūrų paradą- jai pelnė antrąją vietą.

O paskutinioji prizinė vieta atiteko Vilniaus kolegijos studentei Viktorijai Drošinec, pristačiusiai kolekciją „Paklydusi mūza“.Išmone, novatoriškomis idėjomis ir netradiciniais sprendimais žavėjo ir kitų kolekcijų autoriai.

Erikos Jankauskaitės kolekcija „Second Hand Shop“ skelbė, kad „kurti galima ne būtinai iš naujų, brangių medžiagų. Sukurtus, nebereikalingus drabužius galima perkurti antrą kartą ir atrasti naujas konstrukcijas bei faktūras. Jas sujungus su ryškiaspalviu trikotažu, drabužis pasikeis neatpažįstamai.” „Second-hand shop” kolekcija, pagaminta iš nebenešiojamų džinsinių drabužių, pagyvinta raudono trikotažo detalėmis.Ji neįpareigojanti, skirta jauniems, drąsiems bei naujovių nebijantiems žmonėms.

Pasak renginio organizatorių, jaunųjų dizainerių mados šou, tai tik vienas iš Didi festivalio renginių. DiDi festivalis, tai tradicija tapęs renginių ciklas į kurį įeina trys projektai: Moksleivių ir studentų ARTiŠokas, Dizaino dienos bei Ledi rinkimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA