Kaune vyks pirmasis vaikų mados savaitgalis: ant podiumo – garsių tėvų vaikai | Kas vyksta Kaune

Kaune vyks pirmasis vaikų mados savaitgalis: ant podiumo – garsių tėvų vaikai

Organizatorių nuotr.

Vaikiški drabužiai gali būti ne tik patogūs, gražūs, bet ir iškalbingi – būtent tokie rūbai šį pavasarį–vasarą užkariaus mažųjų spintas. Prognozuojama, kad hitais taps tie garderobo deriniai, kurie skirti ne tik vaikščioti podiumu, o bėgioti parkų takeliais, siauromis senamiesčių gatvėmis ir spalvomis bei ornamentais garsiai deklaruoti smagią vaikystę.

Šio sezono vaikų mada pasižymi gamtos, gėlių raštais, reiškiančiais pagarbą mūsų planetai, optimistiškomis spalvomis (tiek pastelinėmis, tiek ryškiomis) ir natūraliomis medžiagomis.

Visas aktualiausias vaikų mados tendencijas bus galima pamatyti pirmąkart Kauno „Akropolyje“ vyksiančiame renginyje „Kids Fashion Weekend“, kuriame podiumu žengs garsių Lietuvos tėvų vaikai, tarp kurių – Sauliaus Skambino ir Karinos Krysko sūnus Majus, Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estera ir kiti.

Jokių stereotipų

Kūrėjai šiemet vieningai atsigręžia į žemiškus motyvus, papildytus vėjo, saulės, ugnies ir vandens kontūrais. Mažieji „madistai“ demonstruoja ryšį su gamta, autentiškumą ir gyvybę.

Dar daugiau, dinozaurai, automobiliai ir matematinės formulės – detalės, kurias šį sezoną dažniau išvysime ant mergaičių, o ne berniukų rūbų. Drabužių kūrėjai taip pat kviečia pamiršti rožinė–žydra takoskyrą ir į berniukų garderobą įtraukti pastelines spalvas, gyvūnų spaudinius, odinius sandalus ar stilingas kepuraites.

Būtent galvos apdangalai šiemet sulauks bene daugiausiai dėmesio. Jie pasižymės ne tik praktiškumu, tačiau ir originaliais stilistiniais, geometriniais ar spalviniais sprendimais. Mažieji mados gerbėjai taip pat puošis įvairiais nėriniais, raišteliais, pozityviais užrašais puoštomis kepurėmis.

Kai kurie stiliaus sprendimai šiemet sutaps su suaugusiųjų madomis. Itin populiarūs bus lietpalčiai, vis dar dominuos gyvūnų raštai bei iš tolo žėrinčios sidabro ir aukso detalės.

Mados fiesta po vienu stogu

Mažieji modeliai demonstruos „Ingrid Inži“ krikštynų rūbelių kolekciją, „Didriksons“, „Minimi ir Trepsiukas“, „Happeak“, „Akropolio“ parduotuvių „Zara“, „Sportland“, „Kidzone“ ir kitų naujausias 2019 metų pavasario-vasaros vaikų aprangos ir aksesuarų kolekcijas.

„Prieš šešerius metus pradėjusi organizuoti mados muges Lietuvoje iš arti mačiau, kaip sparčiai auga mūsų kūrėjų skaičius, kiek atsiranda naujų talentų ir kaip vystosi mados kultūra šalyje. Per tą laiką gerokai išaugo susidomėjimas vaikiškais drabužiais ir aksesuarais. Tėvai pradėjo skirti dar daugiau dėmesio stilingai savo vaikų aprangai“, – sako renginio organizatorė Meda Vaitiekūnatė.

Organizatorių teigimu, visame pasaulyje vykstančios vaikų mados savaitės pritraukia tos šalies geriausius dizainerius ir prekės ženklus. Metas sužibėti ir Lietuvai.

„Kauno „Akropolis“ daug dėmesio skiria mados segmentui. Leidžiame žurnalą, kuriame pristatome naujausias kolekcijas, organizuojame mados renginius ir siekiame vis daugiau dėmesio skirti naujausių kolekcijų pristatymui visuomenei. Vaikų mada – neatsiejama ir labai svarbi viso mados pasaulio dalis. Dauguma garsiausių pasaulinių prekių ženklų, greitosios mados tinklų kuria vaikų linijas, kurios yra itin paklausios“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė.

Visi svečiai, laukdami naujausių vasaros–pavasario kolekcijų, vaišinsis gardžiais „Sugamour“ desertais, saldžia vata ir mėgausis „Volfo Engelman“ gaiviaisiais gėrimais.

Nenuobodžiaus ir patys mažiausi, nes būtent jiems koncertuos vaikiškos muzikos grupės „Medutis“ ir „Easy“, o po kolekcijos pristatymų bus galima apsilankyti ne tik mados mugėje, bet ir sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse.

Kauno „Akropolio“ trečiajame aukšte vyksiančio renginio pradžia – 12 valandą. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA