Kaune duris atveria populiarus sostinės salotų baras „Fresh Post“ – Kas vyksta Kaune

Kaune duris atveria populiarus sostinės salotų baras „Fresh Post“

Antradienį naujajame verslo centre „Magnum“ (Karaliaus Mindaugo pr. 38, Kaunas), duris atvėrė sostinėje itin populiarus, mitus apie salotas jau daugiau nei penkerius metus griaunantis salotų baras „Fresh Post“. Jo įkūrėjos Ingos Tribuišienės teigimu, šviežumu, ekologiškumu bei skoninėmis salotų savybėmis išsiskiriantis restoranas į Kauną atkeliavo pačių kauniečių iniciatyva.

Naujasis salotų baras – kauniečių iniciatyva

„Turiu pripažinti, kad „Fresh Post“ plėtrą Kaune paskatino patys kauniečiai. Visų pirma, jau kurį laiką sulaukdavome begalės užklausų socialiniuose tinkluose bei el. laiškų, su klausimais, kada gi atvyksime į Kauną. Antra, prieš keletą metų į mus kreipėsi tuo metu dar tik pradedamo statyti verslo centro „Magnum“ vystytojai ir pakvietė čia įsikurti.

Tiesa, tuo metu tikrai neįsivaizdavome, kad atsidarysime tokiomis sąlygomis. Visgi, turime daug tikėjimo ir laiko jau patikrintą produktą, tad viliamės, kad plėtra Kaune bus sėkminga“, – sako salotų barų „Fresh Post“ įkūrėja ir vadovė I. Tribuišienė.

Antradienį duris naujajame Kauno verslo centre „Magnum“ atvėręs salotų baras „Fresh Post“ kauniečiams ir miesto svečiams siūlys klientų Vilniuje jau pripažintą salotų meniu, sudarytą iš 18 skirtingų pasirinkimų. Taip pat klientai galės pasimėgauti ir vaisių bei daržovių kokteiliais bei patiekalais iš subalansuoto „Fresh Post“ pusryčių meniu. Visi klientai nemokamai vaišinami ir jonizuotu šarminiu vandeniu.

Salotų baro meniu, anot jo įkūrėjos, grindžiamas trimis pagrindinėmis vertybėmis – subalansuota mityba, šviežumu ir ekologiškumu. Visos salotos pradedamos ruošti tik klientui jas užsakius, o dėl specialiai suprojektuotų virtuvės sprendimų, klientas gali stebėti visą gamybos procesą.

„Klientas gali pats pasikoreguoti siūlomus meniu pasirinkimus – įsidėti norimą ar išsiimti nenorimą ingredientą. Visos salotos yra ruošiamos duotuoju momentu, be išankstinių paruoštukų. Tokiu būdu užtikriname tiek šviežumą, tiek aukščiausias skonines savybes. Tiesa, puikiai suprantame, kad šiandieniniame pasaulyje ypatingai svarbu ir laikas, tad gamyba vyksta itin greitai. Vidutiniškai salotų paruošimas užtrunka apie 5 minutes“, – sako „Fresh Post“ įkūrėja.

Salotų bare apsilankę kauniečiai netruks pastebėti, kad išskirtinis ne tik „Fresh Post“ meniu, bet ir salotų pateikimo sprendimai. Visos „Fresh Post“ salotos atkeliauja tiek išsinešimui, tiek valgymui vietoje pritaikytose, perdirbamose išskirtinio dizaino dėžutėse.

„Dėžutės taip pat turi savo gražią istoriją. Turbūt sutiksite, jog daugelis iš mūsų į restoraną eina dėl dviejų priežasčių. Viena – dėl maisto, jo skonio ir kokybės. Antra, dėl estetinio jo pateikimo. Dar veiklos pradžioje kilo idėja į komandą pasikviesti Vilniaus dizaino akademijos studentus ir sukurti bendrą, aplinkai draugišką įpakavimo sprendimą.

Bendromis jėgomis mums pavyko sukurti tikrai unikalią, estetiškai patrauklią, ekologišką ir visiškai suyrančią pakuotę, kurios išskirtinis bruožas – atidarymo būdas. Pakėlus dėžutės viršų j išsiskleidžia tarsi lotoso žiedas. Tikime, kad viena yra deklaruoti aplinkai draugiškus principus, o kita – jais vadovautis. Šiandien mes pakėlę galvas galime sakyti, kad aplinkai bei žmogui draugiški sprendimai yra mūsų veiklos pagrindas“, – sako „Fresh Post“ vadovė.

Salotų baras „Fresh Post“ / Organizatorių nuotr.

Slaptas ingredientas – šarminis vanduo

Nors pirmieji „Fresh post“ salotų barai Vilniuje duris atvėrė prieš penkerius metus, restoranų istorija prasidėjo kur kas anksčiau – prieš 26 metus.

„Salotų baro idėja – labai natūraliai išsivystęs mūsų šeimos ilgametės patirties vandens jonizatorių gamyboje rezultatas. Ne paslaptis, jog vandens jonizatoriaus pagalba mes gauname jonizuotą šarminį vandenį, naudingą kiekvieno žmogaus organizmui. Pradėjusi šių įrenginių gamybos veiklą labai daug keliavau po didelius ir mažus Lietuvos miestus, edukuodama žmones apie organizmo šarminimo svarbą mūsų savijautai, gerai nuotaikai ir sveikatai. Susitikimų ir diskusijų su klientais metu labai aiškiai pastebėjome, kaip skiriasi šarminiu vandeniu nuplautų vaisių ir daržovių kokybė, jų skoninės savybės.

Šarminiam vandeniui pašalinus vaisius ir daržoves dengiančius pesticidus, jų skonis tampa intensyvesnis ir sodresnis, o šį skirtumą pastebi kiekvienas. Atitinkamai, ryškesnės skoninės savybės išryškėja ir šviežių vaisių bei daržovių patiekaluose ar gaminiuose: sultyse, kokteiliuose, salotose. Šių atradimų kontekste gimė mintis – atidaryti sulčių barą“, – pasakoja I. Tribuišienė.

Naujieji sulčių barai netruko sulaukti sėkmės – kartą apsilankę klientai vis sugrįždavo, girdami tiek spaudžiamų sulčių, tiek gaminamų vaisių ir daržovių kokteilių skonius. Bėgant laikui klientų norai ir poreikiai augo, tokiu būdu suteikdami impulsą „Fresh Post“ salotų baro idėjai.

„Vis dažniau nuskambėdavo klientų lūkestis – kaip būtų puiku, jei sulčių baro meniu pasipildytų ir salotomis. Įsiklausius į klientų poreikius kreipėmės į šalyje garsius, šiandien ir tarptautinį pripažinimą pelniusius šefus. Pristatėme šviežumu, subalansuotos mitybos bei ekologijos principais pagrįsto salotų baro idėją ir sulaukę pritarimo bei pagalbos rengiant meniu, prieš penkerius metus atvėrėme pirmojo salotų baro duris Vilniuje.

Jam išpopuliarėjus, atidarėme ir antrąjį, o neilgai trukus sulaukėme susidomėjimo iš kitų Europos šalių. Šiandien esame įdomūs ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, tad labai tikimės, kad sudominsime ir kauniečius“, – šypsosi „Fresh Post“ vadovė.

Salotų baras „Fresh Post“ / Organizatorių nuotr.

Mitus griaunančios salotos – ir į namus

Salotų baro įkūrėja džiaugiasi, kad per penkerius veiklos metus „Fresh Post“ komandai pavyko paneigti keletą sveikos ir subalansuotos mitybos mitų. „Fresh Post“ salotas kasdien noriai renkasi tiek sočius pietus mėgstantys vyrai ir moterys, tiek vaikai.

„Dažnai girdime, kad salotos – tik užkandis ar savo figūra itin besirūpinančių žmonių pasirinkimas. Labai džiaugiamės, kad Vilniuje mums pavyko šiuos mitus paneigti. Didžiąją dalį mūsų klientų sudaro vyrai, vis sugrįžtantys sočių, gardžių, šviežių ir subalansuotų pietų. Tiesa, vienas iš salotų barų veikia greta mokyklos, tad stebime ir džiaugiamės tuo, jog ir šiuolaikinis jaunimas puoselėja teisingus mitybos įpročius. Mūsų gaminamos salotos, pavyzdžiui, Cezario, yra labai populiarios ir tarp mažųjų lankytojų“, – sako „Fresh Post“ vadovė.

Verslo centre „Magnum“, adresu Karaliaus Mindaugo pr. 38 salotų baras „Fresh Post“ veiks kiekvieną darbo dieną – nuo 9 iki 18 val. Norimas salotas, vaisių ar daržovių kokteilius bei pusryčių patiekalus klientai gali užsisakyti ne tik išsinešimui, bet ir pristatymui į namus. Praėjus šalyje galiojantiems apsilankymo viešose vietose ribojimams, klientai pusryčiauti, pietauti ar vakarieniauti galės ir salotų baro viduje.

„Atverdami duris šiandien mes orientuojamės į klientus, darbą biure derinantiems su darbu namuose. Ne paslaptis, jog kiekvienam namuose sunku turėti tokį šviežių ingredientų pasirinkimą, koks sudaro mūsų meniu. Mes šią problemą išsprendžiame ir esame pasiruošę visus užsakymus greitai pristatyti kauniečių nurodytu adresu“, – sako „Fresh Post“ įkūrėja.

Salotų baro meniu bei kontaktinius duomenis rasti ir užsakymu atlikti kauniečiai bei miesto svečiai gali čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA