Kaune pagerbti pirmieji į sąrašus įsirašę kariai savanoriai | Kas vyksta Kaune

Kaune pagerbti pirmieji į sąrašus įsirašę kariai savanoriai

R. Tenio nuotr.

Pirmieji karo savanoriai jau baiginėja tarnauti, tad ta proga apdovanoti tie, kurie savanoriškai tarnybai pasiryžo patys ir atsidūrė sąrašo priekyje. Septyni savanoriai pasidalino įspūdžiais iš besibaigiančio pirmojo etapo tarnybos.

Vos grąžinus privalomąją karo tarnybą, į šauktinių sąrašus ėmė rašytis jaunuoliai, tad pirmaisiais metais savanoriai užpildė praktiškai visas vietas. Pirmųjų šauktinių tarnavimo laikas jau baigiasi, tad nuspręsta pagerbti tuos, kurie patys pirmi bėgo užsirašyti ir pabandyti kareivišką košę.

Pirmus septynis savanorius, kurie buvo sąraše, meno dirbiniais apdovanojo europarlamentaras Antanas Guoga ir Kauno įgulos karininkų ramovės viršininkas mjr. Donatas Mazurkevičius. Kiekvienam savanoriui įteikti Lietuvos dailės korifėjaus Liudo Truikio darbų riboto tiražo aukštos kokybės atspaudai. Pats politikas taip pat skyrė pinigų tam tikriems batalionams tam, kad būtų gerinama kokybė ir šauktiniai galėtų geriau atlikti tarnybą.

Patys savanoriai tikina, kad tikrai nesigaili, kad užsirašė tarnauti. O kadangi taip išpuolė, kad pateko į sąrašo viršų, maloniai nustebino ir suteikė dar daugiau noro pasimatuoti kareiviškus batus.

„Tai kariuomenė, o ne darželis. Pirmos savaitės buvo sunku, nes vėluodavome. Tai bausdavo visą kuopą, tekdavo daryti atsilenkimus, atsiliepimus ar parašyti raštu karininkų laipsnius, kad išmoktumėme. Tai išmokome disciplinos ir įsitekti į laiką, tad dabar visada pasilieku lauko rezervą. Norėčiau likti ir tęsti toliau, nes to ir atėjau“, – kalbėjo į pirmuosius savanorių sąrašus patekęs ir šiuo metu Kaune tarnaujantis Karolis.

Šiandien Kaune, Karininkų ramovėje iš viso pagerbti septyni savanoriai, kuriuos pavadino „Lucky seven” (laimingasis septynetas): 1 kaunietis, 5 klaipėdiečiai, 1 marijampolietis, tačiau ceremonijoje galėjo dalyvauti tik keturi. Kitiems dovanos bus perduotos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA