Ąžuolyno bibliotekoje vėl užvirs darbai: atsiras garso įrašų studija, restauravimo centras, kavinė, įspūdinga terasa - Kas vyksta Kaune

Ąžuolyno bibliotekoje vėl užvirs darbai: atsiras garso įrašų studija, restauravimo centras, kavinė, įspūdinga terasa

Atidaroma atnaujinta Ąžuolyno biblioteka
R. Tenio nuotr.
Atidaroma atnaujinta Ąžuolyno biblioteka
R. Tenio nuotr.

Sausio mėnesį po pirmojo modernizacijos darbų etapo atsivėrusi modernizuota Ąžuolyno biblioteka ruošiasi naujiems bibliotekos modernizacijos iššūkiams – pasirašyta sutartis dėl antrojo etapo projektavimo darbų su projektuotojų įmone „Aplan”, informuoja bibliotekos atstovai.

Ąžuolyno biblioteka, patekusi tarp keturių įspūdingiausių pasaulio bibliotekų ir nominuota prestižiniam IFLA 2024 m. apdovanojimui už išskirtinę architektūrą ir dizainą, planuoja tęsti atsinaujinimo kelią, išlaikydama dizaino liniją.

Antrojo etapo metu bibliotekoje bus įrengtos naujos, išskirtinės erdvės bei pasiūlytos patrauklios ir aktualios paslaugos visoms kartoms: I a. – Vaikų ir šeimų centras, Jaunimo skaitykla bei Restauravimo centras; II a. – lankytojų taip trokštama ir laukiama kavinė, taip pat Mokymų klasė, moderni Konferencijų salė; III a. įsikurs Meno ir muzikos skaitykla, Mediatekos erdvė, Fotostudija, Garso įrašų studija, Vaizdo kūrybos erdvė ir kt., IV a. Kauno mylėtojai galės lankytis Kaunistikos skaitykloje, čia taip pat bus įkurtas Skaitmeninimo centras, Senosios knygos muziejus bei Senųjų ir retų spaudinių skaitykla.

Bene įstabiausias šios modernizacijos akcentas – įspūdinga terasa ant stogo, tapsianti naujuoju traukos centru ne tik skaitytojams, bet ir visam miestui. Tai bus erdvė, kurioje Kauno gyventojai galės mėgautis vaizdais į unikalų Tarpukario modernizmo Žaliakalnį ir net Senamiestį bei dalyvauti kultūros renginiuose po atviru dangumi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA