Ne vietoje paliekami paspirtukai: ar Kaunas paseks sostinės pavyzdžiu? – Kas vyksta Kaune

Ne vietoje paliekami paspirtukai: ar Kaunas paseks sostinės pavyzdžiu?

Skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas
Skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Dar rugpjūčio mėnesį Vilniaus miesto savivaldybei paskelbus apie naują baudų taikymą elektrinius paspirtukus palikus pagal KET draudžiamose vietose, kauniečiai skundžiasi itin prasta situacija su mikrojudumo priemonių palikinėjimu Kaune ir teiraujasi, ar Kauno miesto savivaldybė seks sostinės pavyzdžiu ir pradės taikyti baudas KET pažeidėjams.

„Laba diena. Manau ir Kaunas galėtų pradėti skirti baudas už ne tam skirtose vietose paliktus elektrinius paspirtukus ir dviračius, bei nustatyti jiems skirtas parkavimo vietas prie prekybos centrų ar kažkur kitur specialiai pritaikytose vietose, nes dabar belekur ir belekaip pristatyta“,- savo laišką pradėjo su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekęs kaunietis.

Vyro teigimu, situacija su mikrojudumo priemonių palikinėjimu Kauno mieste yra tragiška ir turėtų būti sprendžiama.

„Nes paliekama visur: ant takelių, dviračiams, pėstiesiems skirtų takų ir šaligatvių, daugiabučių laiptinių, tiltų, neįgaliųjų vietose ir t.t. Kas kelia nepatogumus visiems“,- savo pastebėjimais dalijasi pasipiktinęs skaitytojas, pabrėždamas ir tai, kad dažnu atveju tokie „palikinėtojai“ nesilaiko ir elementarių KET įtvirtintų saugos reikalavimų.

Kaunietį domino ir higienos klausimas, susijęs su nuolatine tų pačių transporto priemonių vairuotojų kaita.

„Kad ir tos pačios higienos nebuvimas, kai ta pačia priemone naudojasi n žmonių ir visi liečiasi prie to paties, nes tikrai po kiekvieno pasinaudojusio niekas nevalo ir nedezinfekuoja, o po to skelbiama, kad pilna virusų, vėl laukite pandemijų ir panašiai“, – teigė skaitytojas.

Jo nuomone, šias problemas padėtų išspręsti tam tikri reguliavimai: tokias transporto priemones statyti specialiai joms pritaikytose vietose ar nuomos punktuose, taip pat reguliariai vykdyti dezinfekavimą pasinaudojus, arba užtikrinti, kad būtų kur nusiplauti rankas.

„Manau čia tik noro reikia ir įpareigoti tuos, kas šiuo verslu užsiima. Jeigu per karantiną buvo galima visus namie uždaryti, tai čia taisykles nustatyti nėra labai sudėtinga“,- teigia su redakcija susisiekęs kaunietis.

Baltų pr. paliktas paspirtukas / Skaitytojų nuotr.

„Nuotrauka iš Baltų pr., kur pilna elektrinių paspirtukų ir dviračių, kurie pastatyti belekur ir belekaip, kai kurie nuvirtę.. Kai taip pastatyta ant takelio, tai kaip normaliai praeiti ar pravažiuoti, kad ir su tuo pačiu dviračiu, vaikišku ir neįgaliojo vežimėliu?“,- atsiųstą vaizdą komentavo skaitytojas.

„Kas pritariate, tai manau labiau reikėtų kelti šį klausimą, kad būtų imtasi priemonių. Kas nepritariate, tai gero kelio ir kaip sakoma toliau mažiau judėkite, daugiau naudokitės elektriniais paspirtukais, dviračiais augindami svorį ir blogindami savo sveikatą , tai jūsų pasirinkimas. Lietuvos žmonių viršsvorio rodikliai labai puikiai didėja, galite prisijungti. Visiems kitiems gražios dienos ir daugiau judėkite!“

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Su „Bolt” kalbamės dėl tvarkos įvedimo – teritorijų, kur negalima palikti el. paspirtukų. Pirmiausia planuojame juos lokalizuoti tokiu būdu. Bendraudami su bendrovės atstovais užsimename apie problemines vietas, į kurias visada reaguojama“,- komentavo M. Matusevičius.

Jis taip pat informavo, jog šiuo metu jokių baudų ar kitų drausminimo priemonių suplanuota ar priimta nėra.

„Kaunas, skatindamas darnų judumą, jokių ribojimų atvykti ir teikti šių paslaugų mieste neturi. Tačiau susitikimuose įmonės informuojamos, kuriose zonose negalima palikti elektrinių mikrojudumo priemonių ir kokių greičio ribojimų turi būti laikomasi. Bendrovės į tai reaguoja ir teikia paslaugą“.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog rašėme apie naujus Kelių eismo saugos reikalavimus, taikomus elektrinių paspirtukų ir kitų panašių priemonių vairuotojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA