Rumšiškių kultūros centras kviečia pajusti „Tėkmę“ – Kas vyksta Kaune

Rumšiškių kultūros centras kviečia pajusti „Tėkmę“

Rumšiškių prieplauka / Kaišiadorių TVIC, V. Kanapinaitės nuotr.
Rumšiškių prieplauka / Kaišiadorių TVIC, V. Kanapinaitės nuotr.

Rugsėjo 7 d. – ypatinga diena Kauno apskrityje, subursianti Rumšiškių ir Kaišiadorių krašto gyventojus, esamus ir buvusius. Tai – koncertas – performansas, kuriame apsijungs muzika, mūsų krašto istorijos ir eilės.

„Tėkmė – esminis darnaus gyvenimo būdas, tos darnos paieška būnant kartu su kitais, su savo aplinka. Tėkmė – tai, kas savaiminga, tai, kuo galima pasikliauti, ieškant krypties. Saulė, vanduo, atmintis, pats gyvenimas, visa teka.

Čia į marias įteka Praviena, o tose marelėse kužda Nemunas ir visokios gražios istorijos ataidi iš buvusių gyvenimų, iš pačios vietos atminties.

Tai ir kviečiame čia jus suplūsti tam, kad būdami kartu pajustume tą bendrą tekėjimą ir bendrą atmintį, klausydamiesi iš Rumšiškių kilusių, čia gyvenusių ar gyvenančių poetų kūrybos ir jų įkvėptos muzikos. Tėkmė juk leidžia ne tik atrasti nauja, bet ir grįžti prie to, kas jau buvo, tik jau kiek kitaip“, – į nemokamą renginį kvietė Rumšiškių kultūros centras.

Vieta: Lietuvos etnografijos muziejaus prieplauka. Nuo 18.00 val. muziejaus lankymas nemokamas.

Organizatorių nuotr.

Šventės programa:

12.00 – 16.00 val. – ekskursijos po Rumšiškes, garsiniai pasakojimai Rumšiškių prieplaukoje.

18.00 – 19.30 val. – įsikūrimas Lietuvos etnografijos muziejaus prieplaukoje, bendravimas, galimybė plaukti su jachtomis.

19.30 – 20.30 val. – muzikinis seserų Daunyčių ansamblio REGNUM MUSICALE pasirodymas.

20.30 – 21.30 val. – poetinė-atmosferinė muzikos programa „Tėkmėje“.

Nuo 21.30 – val. elektroninės muzikos skambesiai.

„Regnum musicale“ (liet. Muzikos karalystė) – keturių talentingų seserų Daunyčių ansamblis. Vita Marija groja fleita, Joana skambina arfa, Kotryna Ugnė griežia smuiku, o Elena – violončele. Muzikos studijas seserys pradėjo Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, vėliau studijavo Ženevos aukštojoje muzikos mokykloje, Amsterdamo konservatorijoje, Šiaurės karališkajame muzikos koledže Didžiojoje Britanijoje.

Šventėje taip pat išgirsite poetinės-atmosferinės muzikos programą „Tėkmėje“ su šiemet Auksiniu scenos kryžiumi įvertintu kompozitoriumi Donatu Bielkausku-DONIU, multiinstrumentininku Kristijonu Lučinsku (grupė TYKUMOS) ir atmosferinės muzikos kūrėja Tamsaule.

Programa parengta pagal vietos kūrėjų poeziją daugiasluoksniais, bet gaiviais Tykumų skambesiais. Girdėsite poetų Vaidoto Daunio, Stasio Daunio, Rimutės Aranauskienės tekstus, lietuvių liaudies dainas, įvairiaspalvius jų sambūvius su Tykumų garsais.

Daugiau apie renginį čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA