Kaune pavojingai įrengti viešojo transporto sustojimai pykdo dviratininkus – Kas vyksta Kaune

Kaune pavojingai įrengti viešojo transporto sustojimai pykdo dviratininkus

Kauno dviračių takais riedantys gyventojai pasipiktino pavojingai įrengtomis viešojo transporto stotelėmis, kurių suoleliai stovi ant tako. Po pasidalinta problema, kiti kauniečiai pastebėjo, jog panaši bėda yra ir kitose miesto vietose.

„Sakykit, ar tai tik man atrodo nenormalu, kad auto sustojimas su suoliuku įrengiamas ant dviračių tako. Šalia, prie gatvės, kaip ir priklauso eina pėsčiųjų takas.

P. S. toliau už 300m. toks pat sustojimas ant dviračių tako“, – Facebook grupėje „Kauno dviračių takai“ problema Brastos g. dalijosi dviratininkas Visvaldas.

Po įrašu pasipylė komentarai, jog tokia pati problema fiksuojama ir Technikumo gatvėje ir tai tęsiasi jau kone dešimtmetį.

„Kaune pilna tokių nesąmonių, kada paliekamos neapmąstytos smulkmenos, kurios kelia pavojų visiems. Ir tai yra todėl, kad tiek projektus, tiek normatyvus dažniausiai rengia asmenys, nesinaudojantys ta infrastruktūra ir neturintys supratimo kaip realiam gyvenime tai veiks.

Stacionarios kliūtys dviračių takuose, beprasmis pėsčiųjų ir dviratininkų srautu persikirtinėjimas, kai dvirtakis įrengiamas arčiau gatvės, tačiau tuo pačiu yra perėjos ir autobusų stotelės ir pėstieji turi kirsti dvirtakį, nors išdėsčius atvirkščiai, kirtimų būtų daug mažiau… Liūdna, bet projektų profesionalaus vertinimo nebuvimas ir generuoja tokias pasekmes“, – rašė Egidijus.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus apie šią situaciją, pirmadienį, liepos 1-ąją, Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“, kad suolelis jau perkeltas.

M. Matusevičius įspėjo ir vairuotojus, automobilius parkuojančius viešojo transporto stotelės zonoje: „Dėkojame kauniečiams už pastabumą. Vairuotojai, neatsakingai paliekantys savo transporto priemones neleistinose vietose, gali sulaukti Viešosios tvarkos skyriaus specialistų dėmesio.“

Brastos g. perkeltas suoliukas / Facebook grupės Kauno dviračio takai nuotr.
Brastos g. perkeltas suoliukas / Facebook grupės Kauno dviračio takai nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA