Kviečia į belgišką penktadienį Kaune: laukia gyva muzika, tradiciniai valgiai, gėrimai ir pramogos – Kas vyksta Kaune

Kviečia į belgišką penktadienį Kaune: laukia gyva muzika, tradiciniai valgiai, gėrimai ir pramogos

„Volfas Engelman“ Galerija / Igno Gaižausko nuotr.
„Volfas Engelman“ Galerija / Igno Gaižausko nuotr.
„Volfas Engelman“ Galerija / Igno Gaižausko nuotr.
„Volfas Engelman“ Galerija / Igno Gaižausko nuotr.

Jau šį penktadienį, birželio 7 d., Kaune įsikūrusioje pramogų ir degustacijų erdvėje „Volfas Engelman Galerija“ ir jos prieigose įvyks belgiškas penktadienis. Anot organizatorių, tai bus išskirtinė proga paragauti tradicinių belgiškų valgių, gėrimų, pasimėgauti gyvai skambančia saksofono muzika ir artimiau susipažinti su gilias aludarystės tradicijas turinčios šalies kultūra.

Pasak bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorės Audronės Saulėnienės, renginyje laukia tradiciniai belgų virtuvės kūriniai, akompanuosiantys Belgijos aludarių virtiems gėrimams.

„Iš Belgijos kilę daugybė rūšių apyniuotų gėrimų, mėgstamų visame pasaulyje. Todėl belgiško penktadienio metu kviesime ragauti net keturių rūšių Belgijos aludarių sukurtų gėrimų, o šalia siūlysime prie jų puikiai derančių tradicinės virtuvės šedevrų: sūrių, gruzdintų bulvyčių, midijų su kvietiniu apyniuotuoju, skonio receptorius glostančio jautienos troškinio, tradicinės šokoladinės suflė ir, žinoma, belgų virtuvės pasididžiavimo – saldžiųjų belgiškų vaflių“, – apie artėjančio penktadienio meniu pasakoja A. Saulėnienė.

Belgiškosios virtuvės ir bravoro kūrinių degustacijas lydės muzika, atliekama saksofono virtuozo Aleksandro Lakšmano.

„Šventė vyks dviejose vietose: Galerijoje lauks maisto ir gėrimų degustacija, pažintis su mūsų atstovaujamų Belgijos bravorų kūriniais ir jų istorija, o kieme – pramogų ir žaidimų zona bei gėrimai. Be to, renginyje ne tik ragausime ir pramogausime, bet ir mokysimės: svečiams pažersime įdomių faktų apie Belgiją, pavyzdžiui, kur buvo įsikūrę pirmieji bravorai, kada išvirti pirmieji apyniuotieji gėrimai, iš kur kilusios gruzdintos bulvytės ir kitų įdomių, galbūt ne visiems girdėtų istorinių detalių. O mūsų aludaris Giedrius Valančius pasakos apie Belgijos aludarystės tradicijas“, – pasakoja A. Saulėnienė.

Tai, anot bravoro vadovo Mariaus Horbačausko, ne pirmas ir ne paskutinis tokio pobūdžio renginys šiemet.

„Visai neseniai kvietėme žmones į bavarišką savaitgalį vaišintis bavariškais gėrimais, skanauti istorinių karališkosios šeimos virtuvės receptų įkvėptų valgių ir klausytis bavariškų melodijų. Mus maloniai nustebino šio renginio sėkmė – jame sudalyvavo apie 500 lankytojų. Todėl nusprendėme ir toliau organizuoti panašius renginius, skatindami pažinti užsienio kultūras. Manome, kad tai – puiki proga atrasti kitokią virtuvę ir susipažinti su šalies tradicijomis. Šiemet planuojame dar ne vieną tokį renginį, tad sekite naujienas. O kol kas labai kviečiame penktadienio vakarą praleisti belgiškai: jeigu dar svarstote, kaip smagiai atidaryti vasaros sezoną, sudalyvauti tiesiog privalote“, – kviečia M. Horbačauskas.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA