Kauno klinikos apie gydymo įstaigos teritorijoje įvykusį incidentą: reiškiame apgailestavimą - Kas vyksta Kaune

Kauno klinikos apie gydymo įstaigos teritorijoje įvykusį incidentą: reiškiame apgailestavimą atliks vidinį tyrimą

R. Tenio ir Stop kadro nuotr.
R. Tenio ir Stop kadro nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninė Kauno klinikos pateikė savo poziciją dėl gydymo įstaigos teritorijoje dingusio ir vėliau rasto sunkios būklės vyro.

Kaip jau rašyta, gegužės 31 dieną apie 14 valandą Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad iš gydymo įstaigos dingo 1961 metasi gimęs vyras.

Dėl neeilinės situacijos LSMU Kauno klinikose į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi dingusio vyro artimieji. Šeima negalėjo patikėti, jog sunkios būklės giminaitis gydymo įstaigos teritorijoje klaidžiojo be gydytojų palydos.

Apie vyro dingimą artimiesiems esą pranešta tik tada, kai jo aplankyti atvyko sūnus. Teigta, kad jis buvo informuotas, jog tėtis išvestas tyrimams, tačiau po kurio laiko pasakyta, kad asmuo dingo. Apie incidentą pasakojusi dingusio vyro dukra turėjo priekaištų net tik gydymo įstaigai bet ir apsaugos darbuotojams.

Anot moters, apsaugos darbuotojai didelės pagalbos nesuteikė, o ir informacijos nenorėjo teikti, kol neatvyko policijos pareigūnai. Moteris pasakojo, jog pradžioje buvo ieškoma visai ne to žmogaus. Tik vėliau, dingusio vyro dukros teigimu, į įvykio vietą buvo iškviesti kinologai su šunimis, o virš teritorijos pakelti dronai. Tik šių prietaisų pagalba galiausiai tėtis buvo rastas šlaite. Pasak moters, vyras buvo sąmoningas, bet sukandžiotas uodų, ant kūno buvo matyti nubrozdinimai.

Incidentą, nutikusį gydymo įstaigos teritorijoje, antradienį pakomentavo ir LSMU Kauno klinikų atstovai:

„Iš tiesų, gegužės 31 d. buvo pastebėta, kad į skyrių, po atliktų kitame korpuse tyrimų, nesugrįžo pacientas. Nedelsiant buvo informuoti Kauno klinikų Apsaugos tarnybos darbuotojai, kurie tuoj pat pradėjo paciento paiešką Kauno klinikų pastatų viduje (tuneliuose ir kitose patalpose), teritorijoje, artimiausiose viešojo transporto stotelėse bei automobilių aikštelėse, t. y. vietose, kuriose, tikėtina, galima rasti ieškomą pacientą.

Neradus paciento, informacija perduota policijai – atvykę pareigūnai bendradarbiavo su Kauno klinikų Apsaugos tarnyba ir kartu tęsė paieškas, kurios buvo sėkmingos. Norime atsiprašyti artimųjų dėl įvykusio incidento ir nemalonių patirčių mūsų įstaigoje“, – teigiama LSMU Kauno klinikų komentare.

Atliks vidinį tyrimą

LSMU Kauno klinikos sieks išvengti panašių įvykių ateityje, atliks vidinį tyrimą.

„Kauno klinikose pacientų saugai skiriamas ypatingai didelis dėmesys, todėl, kaip ir kiekvieno nepageidaujamo įvykio metu, vykdomas vidinis tyrimas, kuriuo siekiama išsiaiškinti detalias įvykio aplinkybes ir paieškoti priemonių, kurios padėtų išvengti tokių įvykių ateityje“, – teigiama gydymo įstaigos komentare.

Taip pat nurodoma, kad Kauno klinikų pacientai, atsižvelgiant į jų būklę, gali būti palydimi ligoninės personalo į reikalingus tyrimus, procedūras ar apžiūras, taip pat pasitinkami po jų ir palydimi atgal į skyrių.

„Jeigu pacientas yra sąmoningas, nepraradęs orientacijos, neturintis judėjimo sutrikimų bei gavus jo paties sutikimą, jis gali pats nuvykti ir / ar grįžti į skyrių, kuriame yra gydomas. Taip pat, pacientai gali palikti palatas, pasivaikščioti po Ligoninės teritoriją, jeigu nėra nurodyta kitaip. Sugrįžti į palatas pacientai gali vėliausiai iki 22.00 val., vasaros laikotarpiu – iki 23.00 val.“

Komentare teigiama, kad pasigedus paciento, vadovaujamasi Kauno klinikose nustatyta tvarka, pagal kurią, pirmąją valandą paciento paiešką vykdo Kauno klinikų Apsaugos tarnyba ir skyriaus personalas įstaigos viduje ir teritorijoje, o vėliau pranešama policijai.

„Džiaugiamės, kad paciento paieškos buvo sėkmingos. Dėkojame visiems Kauno klinikų darbuotojams, policijos pareigūnams bei paciento artimiesiems, aktyviai prisėdėjusiems prie paciento paieškos. Dar kartą reiškiame apgailestavimą dėl susiklosčiusios situacijos“, – komentare pažymi Kauno klinikų atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA