Gatvės muzikos diena Kaune: nuo vidurdienio iki vakaro skambėjo įvairiausi pasirodymai (foto) – Kas vyksta Kaune

Gatvės muzikos diena Kaune: nuo vidurdienio iki vakaro skambėjo įvairiausi pasirodymai (foto)

Gatvės muzikos diena / M. Plepio nuotr.
Gatvės muzikos diena / M. Plepio nuotr.
Gatvės muzikos diena / M. Plepio nuotr.
Gatvės muzikos diena / M. Plepio nuotr.

Pasivaikščiojimas per šeštadieninę Vilniaus gatvę kauniečiams ir miesto svečiams tapo netikėtumų kupinu muzikiniu nuotykiu: čia Vilniaus gatvėje nuo vidurdienio iki vakaro skambėjo „Gatvės muzikos dienos“ pasirodymai. Nuo Rotušės aikštės iki Laisvės alėjos septyniose teminėse salose aidėjo patys įvairiausi muzikiniai žanrai, kurių pasiklausyti ir palaikyti atlikėjų kauniečiai būrėsi net nepaisydami užklupusios pavasarinės liūties.

Daugiau kaip 25 kolektyvai ir atlikėjai, nuo beatbox‘o ir jam‘o iki gyvu garsu lepinusio pankroko ar country roko atilkėjų, smuiko, akordeono ir, žinoma, gitarų garsai – į Gatvės muzikos dienų organizatorių atvirą kvietimą prisijungti prie miesto šventės atsiliepė patys įvairiausi muzikantai ir šokėjai. Jų pasirodymų praeiviai stabtelėdavo stebėti septyniose teminėse salose – eksperimentinės ir elektroninės muzikos, jam‘o ir instrumentinės muzikos, pop muzikos ir džiazo / bliuzo, trankios muzikos, atviroje pasirodymų ir šokių.

„Koks įspūdis? Geras savaitgalis, gera gatvės muzika, graži liūtis!“ – reziumuoja prie Gatvės muzikos dienų prisidėjusį „CreArt“ projektą kuruojančios VšĮ „Artkomas” direktorius Olegas Darčanovas.

Jau dešimtmetį vykstantis tarptautinis kultūrinio bendradarbiavimo projektas „CreArt“ jungia 13 Europos miestų, suteikdamas menininkams galimybę pristatyti savo kūrybą Europoje, skatinantis kūrybiškumą, meno mainus. Tad „Gatvės muzikos diena“ puikiai atliepė projekto konceptą – prisidėti prie festivalių švenčiant Europos kūrybiškumo mėnesį, skatinant išeiti į viešąsias erdves, į skirtingas socialines ir amžiaus grupes – visa tai, kuo šiemet ir tapo Gatvės muzikos diena Kaune.

„Kvietėme ir priėmėme visus – juk toks ir yra gatvės muzikos žanras – žmogus gali tiesiog ateiti su instrumentu ar be jo ir muzikuoti. Tokiu būdu subūrėme išties margą dalyvių paletę, tarp kurių – ir labiau patyrę atlikėjai, ir jaunos, kylančios grupės, o kai kuriems tai tapo ir debiutiniu pasirodymu, – sako Kauno menininkų namų informacijos specialistas ir muzikės programos koordinatorius Povilas Mintautas. – Kauno menininkų namai, kartu su platforma „NeFonas“ ir projektu „CreArt“, pirmą kartą organizavo Gatvės muzikos dieną Kaune ir manau, kas tikrai pasiteisino, tai siekis turėti kuo įvairesnės muzikos Vilniaus gatvėje ir atnešti naujų prieskonių į Kauno gatves. Akivaizdu, kad šventės nesugadino nei saulė, nei lietus – žmonės rinkosi net ir per liūtį, buvo smagu dėl tokio gausaus muzikantų palaikymo“.

Beje, koncertai vyko ne tik Senamiestyje, bet ir kitose Kauno vietose: prie Gatvės muzikos dienų prisijungę barai ir kavinės tądien kvietė klausytis muzikos jų erdvėse – „uno.“, „O Kodėl Ne?“, „14 stotelė“, „P.A.R.A.K.A.S“.

Gatvės muzikos diena tapo tarsi įžanga į kitus šio sezono kultūrinius Kauno miesto renginius: netrukus aidės Putvinskio gatvės diena – jos metu bus atidarytas Kauno menininkų namų amfiteatras, kuriame vasarą skambės kartu su platforma „NeFonas“ organizuojami „Miesto dažnių“ koncertai, suteikiantys sceną šiuolaikinės gyvos muzikos jauniems kylantiems atlikėjams.

„Visus, kuriems patiko Gatvės muzikos dieną išgirsta muzika, o ir tuos, kurie ieško naujo skambesio ir nori išgirsti jaunų atlikėjų kuriamos muzikos, kviečiame į Putvinskio gatvės dieną, kuri vyks gegužės 26 d. Jos metu bus atidarytas Kauno menininkų namų amfiteatras. Pavyzdžiui, tą vakarą čia galėsite išgirsti grupę „Kaunas zoo“ – juos dažnai galima išvysti koncertuojančius Kauno gatvėse. Arba kylančią, profesionaliai grojančią grupę „Dargana“ ir muzikos chuliganus „Lapkričio 20-tosios orkestras“, – muzikos skambesį mieste pratęsiančio renginio anonsu dalijasi P. Mintautas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA