Kraupia nelaime paženklintame Kauno pastate įrengs butus ir prekybos centrą | Kas vyksta Kaune

Kraupia nelaime paženklintame Kauno pastate įrengs butus ir prekybos centrą

/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Šilainiuose turėjęs stovėti prekybos centras daugelį metų stūksojo apleistas, o lankytojais tapo po pastatą lakstantys vaikai ir prieglobsčio ieškantys benamiai. Prieš 6 metus čia įvyko tragiška nelaimė. Šiomis dienomis čia jau darbuojasi sunkioji technika, statomas gyvenamųjų ir prekybos patalpų kompleksas.

1989 metais pradėti statyti pastatas taip ir nebuvo užbaigtas, o apleistos sienos tapo užuovėja čia besilankantiems asocialiems asmenimis ir išdaigas krečiantiems paaugliams.

„Šitame pastate gyveno bomžas, kuris valgė iš trilitreko raugintus kopūstus. Taip pat moksleiviai užsiiminėdavo pramoginiu – okultistinių įvairių objektų deginimu. Lengvo vandalizmo nuo stogo sniego gniūžčių pavidalu irgi būdavo“, – pasakojo ilgametis Šilainių gyventojas, kuris ir pats ne kartą lankėsi šiame sunykusiame pastate.

Aplinkiniai gyventojai prisimena šį pastatą kaip tikrą landynę, kuri traukia nelaimes. Dar 2007 metais nuo pastato stogo nukrito mažametis ir smarkiai susižalojo. Kitą kartą viduje rastas apdegęs mirusio vyro kūnas.

Statybos Baltų pr. / Kas vyksta Kaune nuotr.

Dešimtmečius apleisto pastato vizija

UAB „D. A. Rusevičiūtės studijos“ architektų pateiktuose pasiūlymuose numatyta, jog pastate bus dvi zonos – 3 aukštų pastato dalis su gyvenamaisiais butas viršutiniame aukšte, administracinėmis ir paslaugų patalpos antrame aukšte ir maitinimo bei prekybos paskirties patalpos pirmame aukšte.

2 aukštų pastato korpusas prekybos, paslaugų, maitinimo kompleksui. Pastate planuojama įrengti liftą, jį pritaikyti negalią turintiems asmenims.

„D. A. Rusevičiūtės studijos“ vizualizacijos

Sklype prie pastato numatyta įrengti 48 vietų antžeminė automobilių stovėjimo aikštelę, kita aikštelė bus po pastatu. Jame numatyta įrengti dar 38 stovėjimo vietas. Taip pat požeminiame aukšte numatomi daugiabučio gyvenamojo namo sandėliukai, dviračių laikymo patalpos, inžinerinių įvadų patalpos, maitinimo paskirties patalpų sandėliavimo ir buitinės patalpos.

Projektuojama vieta vaikų žaidimo aikštelei ir sporto aikštelei paaugliams, šalia pastato šiaurės rytinėje dalyje-ramaus poilsio vietos vyresnio amžiaus ir neįgaliems žmonėms. Bus įrengtas apšvietimas, dangos automobiliams ir pėstiesiems, sėjama veja.

Fasado spalvinė gama bus neutrali, prisitaikanti prie aplinkos: šviesiai pilkos arba metalo spalvos.

„D. A. Rusevičiūtės studijos“ vizualizacijos

Tragiška nelaimė

2018 metais šis pastatas pažymėtas tragiška nelaime, kai jame rastas merginos kūnas be gyvybės ženklų. Sausio 8 d., 22.30 val. policijos pareigūnai gavo pranešimą dėl rasto 2002-aisiais gimusios merginos kūno. Palaikai aptikti apleistame pastate.

Tuomet įtarta, jog Kauno „Santaros“ gimnazijos mokinė prieš save pakėlė ranką. Manoma, kad šiam žingsniui ją galėjo stumtelėti patirtos patyčios.

Po įvykio mokyklos vadovė teigė, kad baisių ketinimų mergaitės elgesys niekaip neišdavė. Mergaitė buvo klasės seniūnė, lankė ne vieną būrelį, nepastebėta problemų ir jos šeimoje, kuri palaikė normalią komunikaciją su pedagogais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA