Rytoj – paskutinė diena dalyvauti atrankoje į AB „Kauno energija“ stebėtojų tarybą | Kas vyksta Kaune

Rytoj – paskutinė diena dalyvauti atrankoje į AB „Kauno energija“ stebėtojų tarybą

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pagal viešą Kauno miesto savivaldybės paskelbimą, valstybės tarnautojas, atitinkantis tam tikrus kriterijus, gali užimti vieną iš trijų miesto savivaldybės įsteigtos akcinės bendrovės „Kauno energija“ stebėtojų tarybos narių vietų. Tiesa, pretendentui privalu turėti kompetenciją finansų (finansų valdymo, finansų analizės ar audito) srityje. Tačiau net ir ją turint, dar būtina atitikti ir kitas nustatytas sąlygas.

Bendrovės stebėtojų tarybos narys renkamas likusiam šios tarybos kadencijos laikotarpiui – iki 2027 m. vyksiančio „Kauno energijos“ eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo dienos. Atlygis – 1/8 šios įmonės direktoriaus vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio.

Atranką inicijuoja Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis, pats prieš keletą metų ėjęs stebėtojų tarybos pirmininko pareigas.

Kauno tarybos narių ir mero priesaika
Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Tarp kitko, šių pareigų dar anksčiau nesibodėjo ir jo pirmtakas, dabartinis Seimo narys Andrius Kupčinskas. Tiek vienam, tiek kitam merui teko atlaikyti nemažai oponentų priekaištų, atseit, savivaldybės įmonių valdymo organai – politizuoti.

Tačiau, kai įstatymai nurodė, jog politikų neturi būti nei savivaldybės įmonių valdybose, nei tarybose, vistiek niekas negarantavo, kad atsitiktinai į atranką ar konkursą patekę žmonės, net atitikę visus nustatytus kriterijus, laimės ir valdys.

Ne paslaptis, jog kiekvienas politikas, juolab – meras ar jo vaikai, ar kažkas iš valdančio „Vieningo Kauno“ turi nemažai draugų, pažįstamų, šeimos narių, kurie gali tapti „nepriklausomais stebėtojais“. Yra patikimų, lojalių ir valstybės tarnautojų – savivaldybėje dirbančių, visapusiškai tinkamų valdyti miesto turtą žmonių.

Minimu atveju „Atranka vykdoma, vadovaujantis Valstybės tarnautojų ir kitų pasirenkamų asmenų į Kauno miesto savivaldybės valdomos bendrovės kolegialų organą parinkimo procedūrų gairėmis, patvirtintomis Kauno miesto savivaldybės mero 2023 m. balandžio 20 d. potvarkiu Nr. M-84 „Dėl valstybės tarnautojų ir kitų pasirenkamų asmenų į Kauno miesto savivaldybės valdomos bendrovės kolegialų organą parinkimo procedūrų gairių patvirtinimo“: https://ta.kaunas.lt/legal-acts.

Kaunas.lt skelbia, jog norintis dalyvauti atrankoje valstybės tarnautojas turi atitikti ne tik Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo 231 5 dalyje nustatytus bendruosius reikalavimus, bet ir Kauno miesto savivaldybės mero nustatytus specialiuosius reikalavimus.

Pretendentui (kandidatui) būtina ne mažesnė kaip 5 metų vadovavimo darbo finansų valdymo, konsultavimo, finansinių paslaugų teikimo, audito srityse patirtis, taip pat – vidaus kontrolės ar rizikų bei investicijų projektų finansinių išteklių valdymo patirtys. Pageidautini komandinio darbo ir bendradarbiavimo su suinteresuotomis šalimis gebėjimai bei veiklos matavimo, duomenų valdymo ir kontrolės metodų taikymo patirtis.

Asociatyvi / R. Achmedov nuotr.

Tapti AB „Kauno energija“ stebėtojų tarybos nariu norintis valstybės tarnautojas turi pateikti kandidato paraišką dalyvauti atrankoje ir sąžiningumo deklaraciją, taip pat kitus privalomus dokumentus bei tuos, kurių gali paprašyti papildomai pateikti Atrankos komisija.

Kandidatai dokumentus turi pateikti iki 2024 m. kovo 13 d. imtinai. Paštu (registruotu laišku ar per kurjerių tarnybą), adresu: Kauno miesto savivaldybės administracija, Laisvės al. 96, Lt-44251 Kaunas, nurodant „Atranka į AB „Kauno energija“ stebėtojų tarybos narius“.

Elektroniniu paštu, – adresu strateginio.planavimo.analizes.programu.valdymo.skyrius@kaunas.lt, nurodant „Atranka į AB „Kauno energija“ stebėtojų tarybos narius“.

Pateikiamos dokumentų kopijos, o dokumentų originalus gali būti prašoma pateikti, jei kandidatas bus pripažintas atrankos laimėtoju.

Linkėdamas atrankos dalyviams sėkmės, naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog „Kauno energija“ centralizuotai tiekia šilumą bei karštą vandenį tūkstančiams klientų Kauno mieste, Kauno rajone bei Jurbarko mieste.

Iš įmonės pateiktų duomenų portalui rekvizitai.vz.lt matyti, kad 2024 m. sausį vidutinis priskaičiuotas atlyginimas šioje bendrovėje, kur dirba 344 apdrausti darbuotojai, siekė 2227,57 Eur. 2022-aisiais (pernykščiai duomenys dar nepakelbti) AB „Kauno energija“ gavo netoli 90 mln. eurų konsoliduotų pajamų, o taip pat 5,8 mln. eurų grynojo pelno.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA