A. Tapinas: prasideda tretieji metai, kai Kauno meras mus mausto | Kas vyksta Kaune

A. Tapinas: prasideda tretieji metai, kai Kauno meras mus mausto

R. Tenio, M. Ažušilio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Vasario 24-ąją, šeštadienį, minint antrąsias plataus masto Rusijos invazijos Ukrainoje metines, visoje Lietuvoje vyko solidarumo koncertai, eitynės bei paramos akcijos „Radarom!“ pabaigtuvės, kurias vainikavo baigiamasis koncertas. LRT didžiojoje studijoje susirinko visuomenininkai, verslo, politikos, kultūros pasaulio atstovai. Tarp jų – „Laisvės TV“ įkūrėjas, laidų vedėjas, visuomenininkas Andrius Tapinas, kuris pasisakė apie Kauno mero pasitraukimą iš Rusijos.

A. Tapinas: Matijošaitis per savo mokesčius remia okupantų kariuomenę

Visuomenininkas A. Tapinas, paklaustas apie paramos akcijos „Radarom!“ aukų dvigubinimą, pasidžiaugė verslais, kurie taip pat paremia ir perveda pinigus, tačiau akcentavo tai, kad Kauno meras per savo mokesčius remia ne Ukrainą, bet okupantų kariuomenę.

„Mūsų verslo įsitraukimą galime tikrai vertinti dvejopai. Visų pirma, norim labai pasidžiaugti tais verslais, kurie paremia – šiandien bendrovė „Teltonika“ pervedė 500 tūkst. <...>

Iš kitos pusės aš norėčiau pasakyti dar vieną dalyką, jeigu galima. Mes šiandien minim ne tik antrąsias karo metines. Mes minim dar ir tokią datą, kad prasideda tretieji metai, kai vienas įtakingiausių Lietuvos politikų – Kauno meras – mus mausto, žadėdamas, kad jis pasitrauks iš Rusijos.

Ir turim štai tokį paradoksą – lietuviai aukoja Ukrainai, nori apsaugoti Ukrainos karius. Tuo metu, kai mes su jumis kalbam, dabar dirba fabrikai Sovetcke, kur Matijošaitis iš principo per savo mokesčius remia okupantų kariuomenę“, – LRT tiesioginės transliacijos metu pasisakė A. Tapinas.

Visuomenininkas taip pat prisiminė Kaune vykusį Vasario 16-osios koncertą su iškilminga apdovanojimų ceremonija „Aš – dalis Tavęs“, kurioje Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą buvo galima matyti sėdintį šalia Kauno mero V. Matijošaičio.

„Ir man, pavyzdžiui, yra labai gaila, kad kai kurie mūsų šalies vadovai (skirtingai nuo buvusių) neatranda savyje stuburo ir drąsos nesėdėt per proginius renginius su žmonėmis, kurie tiesiogiai finansuoja rusų okupantus. Mes turim nuostabių verslo pavyzdžių ir turim šiek tiek mažiau nuostabių verslo pavyzdžių“, – apie situaciją šeštadienį kalbėjo A. Tapinas.

Apdovanojimų ceremonija „Aš – dalis Tavęs“ / KMS nuotr.

„Vičiūnų grupė“ įtraukta į karo rėmėjų sąrašą

Šių metų pradžioje – sausio 4-ąją – Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra paskelbė įtraukusi Lietuvos bendrovę „Vičiūnų grupė“, kuriai priklauso maisto prekių ženklas „Viči“, į tarptautinių karo rėmėjų sąrašą dėl jos tęsiamos veiklos Rusijos rinkoje.

Kaip skelbė naujienų agentūra BNS, Ukrainos agentūra sprendimą priėmė po iniciatyvinės grupės „STOP prekybai rusijoje“ pakartotinio kreipimosi sausio 2 dieną.

„Kol tokie žinomi prekių ženklai kaip „Viči“, nepaisant visų agresoriaus karo nusikaltimų, išlieka Rusijos rinkoje, pasaulis gauna neteisingą signalą, kad Rusija išlieka tarptautinių ekonominių procesų dalimi. O Rusijos gyventojai mato, kad demokratinis pasaulis neatsuko jiems nugaros ir kad jie viską daro teisingai“, – pranešime cituojamas Ukrainos korupcijos prevencijos agentūros pirmininkas Oleksandras Novikovas.

„Daugelis bendrovių jau padarė teisingą pasirinkimą demokratijos ir sąžiningumo vertybių naudai, pasitraukdamos iš Rusijos rinkos. Tačiau „Vičiūnų grupė“ nebuvo viena iš jų ir neperžengė savo tuščių pažadų ribų“, – sakė O. Novikovas.

2023-aisiais V. Matijošaitis teigė, kad verslo pardavimo procesas juda

Kaip skelbėme praėjusių metų balandžio mėnesį, V. Matijošaitis tikino, kad procesas juda, tačiau norėtųsi, kad tai vyktų greičiau.

„Ten dabar… atrodo taip, kaip ir prieš tai. Viskas tempiasi, atrodo, kad stovi kažkokioje didelėje didelėje krūvoje ir kol nepajudės ta krūva – matomai ji juda per lėtai. Laukiame“, – BNS tąsyk sakė Kauno meras.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kauno meras yra dažnai kritikuojamas dėl verslo Rusijoje, nors ne kartą yra sakęs, jog procesas vyksta, tačiau ne taip greitai, kaip norėtųsi.

V. Matijošaitis investicijas Rusijoje yra vadinęs klaida ir teigė besigailintis šio sprendimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA