Išardoma ilgiau nei įprastai Kauną puošusi Kalėdų eglė | Kas vyksta Kaune

Išardoma ilgiau nei įprastai Kauną puošusi Kalėdų eglė

/ R. Tenio nuotr.

Kauniečiai jau pastebėjo, kad Kauno rotušės aikštėje stovėjusi eglutė nupuošiama ir demontuojama. Ilgametė miesto šventinės eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė pranešė, jog eglutė jau nupuošta ir šiuo metu yra išardoma. Darbams yra numatyta pora dienų, o darbininkai prie eglutės darbavosi nuo pat ankstyvo ryto.

„Jau nupuošta, liko tik eglutė. Šiuo metu apie 10 žmonių dirba – vieni veža, kiti krauna. Šiandien nuo ankstyvo ryto prasidėjo darbai, turim porą dienų, tai dirbam.

Kol kas be problemų, tik labai šlapia. Problemos tokios, kad labai daug mūsų žmonių serga ir šlapia labai, nemalonu, visos rankovės pilnos. Bet tai įprasti dalykai, nuo to niekur nepasidėsim“, – apie nupuošimo darbus kalbėjo J. Šmidtienė.

Pasiteiravus, kokios emocijos šiais metais aplanko, galvojant apie eglutę, menininkė neslėpė niūrių nuotaikų, kai eglutę tenka nupuošti.

„Kaip visada – smagu daryti, liūdna nuimti“, – juokėsi J. Šmidtienė.

J. Šmidtienė miglotai kalba apie kitos Kalėdų eglutės vizijas ir ar planuoja puošti Kauną šių metų pabaigoje.

„Tų vizijų visada yra, tik jos yra dar neįgyvendintos. Laikas parodys, jeigu reikės…“ – mįslingai nutilo menininkė.

Įprastai Kalėdų eglė Kaune nupuošiama po Trijų karalių eisenos, kuri vyksta sausio 6-ąją, bet šiais metais eglutė stovėjo savaitę ilgiau.

Lapkričio 25-ąją įžiebta miesto eglė kauniečius džiugino beveik du mėnesius.

Įžiebimo koncertas šiais metais buvo išskirtinis, aplink eglutę pirmą kartą pastatyta 360 laipsnių scena, o ant trijų pakylų šėlo įvairūs atlikėjai ir kiti pasirodymo dalyviai.

Eglutės įžiebimo renginyje koncertavo Evgenya Redko, Jurijus Veklenko, Ieva Zasimauskaitė, Justinas Jarutis, Jurga Šeduikytė, Free Straz ir Gabija Lokytė, Remis Retro, o vedėjo kėdė atiteko gerai žinomas DJ Jovani.

Kalėdų eglės įžiebimas ir miesto papuošimai Kaunui atsiejo 330 tūkst. eurų. Eglutės ir Rotušės aikštės papuošimamas skirta 160 tūkst. eurų, o įžiebimo koncertas atsiejo 170 tūkst. eurų.

Už eglės nupuošimą bus atsakinga ją puošusi įmonė VšĮ „Tekstilininkų ir dailininkų gildija“, o už miesto dekoracijas – UAB „Kauno gatvių apšvietimas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA